Medya
31 Ağu 2018 12:22 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:49

TRT'nin 'Vahşi Batı' kararı Sabah yazarını memnun etti: Kovboyun sonu!

TRT her Pazar sabahı TRT 1 kanalında kovboy filmi yayınlama geleneğine son verdi.

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, TRT'nin aldığı bu karara ilişkin bayramdan önce bir yazı kaleme aldığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

Dizilerin yokluğunda prime time kuşağını ipe sapa gelmez Amerikan filmleri istila etmişti. Herkesin milli direniş için dolar bozdurduğu bir dönemde bu saçmasapan filmlere akıtılan milyon dolarlar için televizyon yönetimlerini uyardım.

TRT'nin aldığı bu karardan memnun olduğunu dile getiren yazar, "Televizyondaki 'milli seferberliğe' katkıda bulunmak da hoşuma gitmedi değil." dedi.

İşte Yüksel Aytuğ'un bugünkü yazısından ilgii bölümü:

Kovboyun sonu

Önce bir okurumun mektubunu yayınlamıştım, yıllardır TRT 1'de pazar sabahları yayınlanan kovboy filmlerine itiraz ediyordu. ABD'nin alenen kuyumuzu kazdığı şu günlerde, buram buram Amerikan propagandası kokan bu filmlerin yerine yerli yapımlar konulmasını savunuyordu. Bayramdan önce de ben yazdım. Dizilerin yokluğunda prime time kuşağını ipe sapa gelmez Amerikan filmleri istila etmişti. Herkesin milli direniş için dolar bozdurduğu bir dönemde bu saçmasapan filmlere akıtılan milyon dolarlar için televizyon yönetimlerini uyardım. Bir de baktım ki TRT 1, pazar sabahları kovboy filmleri yayınlamaktan vazgeçmiş. Son bir hafta içinde gördüm ki, özellikle atv ve TRT 1 ekranlarında ucuz Amerikan filmlerinin yerini Kore filmleri almış. (Kore yapımlarını kimse hafife almasın. Son yıllarda dizi ve film piyasamız, oradan devşirilenlerle ayakta duruyor) Tabii ki bütün bu olup bitenler ben yazdım diye gerçekleşmedi; aklın yolu bir. Ama televizyondaki 'milli seferberliğe' katkıda bulunmak da hoşuma gitmedi değil.