Gündem
07 Mar 2012 10:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:24

TRT'NİN TOPLAM ÇALIŞAN SAYISI KAÇ?

TRT'nin kaç personeli var. Kaçı sözleşmeli, kaçı kadrolu? AKP döneminde TRT'ye kaç kişi alındı, kaç kişi emekli oldu?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT'de 6 bin 211 memur, 835 sözleşmeli olmak üzere 7 bin 46 personelin çalıştığını belirterek, ''AK Parti Hükümetleri döneminde, KPSS sonucu, mahkeme kararı uygulaması, şehit yakını ve benzeri olmak üzere bin 333 personel ataması yapıldı, 2 bin 836 kişi emekli oldu'' dedi.

Arınç, TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtladı.

Bugün itibariyle TRT Genel Müdürlüğü'nde 6 bin 211 memur, 835 sözleşmeli olmak üzere 7 bin 46 personel istihdam edildiğini belirten Arınç, ''AK Parti Hükümetleri döneminde, KPSS sonucu, mahkeme kararı uygulaması, şehit yakını ve benzeri olmak üzere bin 333 personel ataması yapıldı, 2 bin 836 kişi de emekli oldu'' diye konuştu.

TRT 1'in tüm gün izlenme oranlarının 2008'den 2010'a kadar sabit kaldığına işaret eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ancak başarı grafiği artan bir ivme kazanan TRT 1, Şubat'ta başarılı yapımlarla birlikte izlenme oranlarını özellikle AB sosyo ekonomik statüsü daha yüksek kişiler grubunda 2011 yılı prime time ortalamasına göre yüzde 50 arttırdı. TRT 1 kanalı, TRT'nin kendi kanalları içinde en çok izlenen kanal olup, TRT Müzik kanalı da prime time zaman diliminde ülkemizde en çok izlenen müzik kanalı, TRT Haber Kanalı tüm gün zaman diliminde ülkemizde en çok izlenen haber kanalı, TRT Çocuk kanalı ise hem tüm gün hem prime time zaman diliminde ülkemizde açık ara en çok izlenen çocuk kanalı olma başarısını sürdürüyor.

Siyasi partilerin yayın süreleriyle ilgili olarak TBMM'deki temsil oranları dikkate alınmakla birlikte haber değeri taşıması kaydıyla, tüm siyasi parti temsilcileri ve hükümet üyelerine, TRT haber bülteni ve programlarında yer veriliyor.''

Arınç, kamu yayıncılığı yapan kuruluşların tarafsız ve adaletli olması gerektiğine dikkati çekti.

Arınç, Vakıflar Kanununun geçici 7. maddesi kapsamında cemaat vakıflarınca bin 410 adet taşınmazın vakıfların iadesi için başvurulduğunu, Vakıflar Meclisince sadece 181 adet taşınmazın vakıfları adına tesciline karar verildiğini belirtti.

Çalınan eserlerin duyurularının ve takibinin yapılması için 2002'de Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde Kaçakçılıkla Mücadele Bürosu oluşturulduğunu anımsatan Arınç, bunun daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla yapıldığını anlattı.

Arınç, 2002-2010 arasında çalınan eserlerden 667 adetinin yurt içi ve dışında ele geçirildiğini, 2011'de 27 hırsızlığın olduğunu, 60 eserin hırsızlık duyurusunun yapıldığını bildirdi.