Televizyon
13 Tem 2016 18:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:23

TRT’nin skandal ‘canlı bomba belgeseli’ne RTÜK’te savunma!

TRT’nin belgesel kanalında yayınlanan ve büyük tepki çeken Suriyeli bir çocuğun "kontrol noktasında kendimi patlatırdım" sözüne RTÜK’ten ceza çıktı

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; AKP’li üyelerin ceza istemediği programla ilgili skandal bir değerlendirme yapılan RTÜK raporunda, adeta canlı bombaları teşvik eden bu sözler “Savaş koşullarında bu tür ruh hallerini anlayışla karşılamak lazım” şeklinde savunuldu. TRT Belgesel kanalı, geçtiğimiz Mart ayında skandal görüntülere yer verdi. “Pusula Doğu” adlı belgeselde, Suriye'deki iç savaştan kaçan bir kıza, “savaşmak zorunda kalsan ne yaparsın?” sorusu yöneltildi. Kız da, “kontrol noktasında kendimi patlatırdım” cevabını verdi. Bu sözler, “intihar bombacılarını teşvik ediyor” gerekçesiyle büyük tepki çekti.

”RUH HALİNİ ANLAYIN” DEDİ

CHP Milletvekili Zeynep Altıok ile Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka programı RTÜK'e şikayet etti. RTÜK de son toplantısında şikayeti masaya yatırdı ve programa oy çokluğuyla “şiddeti özendirme cezası” verdi.

Programa ceza istemeyen RTÜK uzmanları ise skandal gerekçelerini şöyle yazdı:

“Travmatik sayılabilecek olan bu durumun, içinde bulunulan savaşın oluşturmuş olduğu şartlar ve yaşanmışlıklar gözönüne alındığında, pek çok insanda ortaya çıkacak bir ruh hali olarak da kabul edilmesinin uygun olabileceği düşünülmektedir.”