Gündem
07 Ara 2011 19:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:07

TRT'NİN OSMANLI FİYASKOSU MECLİSE TAŞINDI!

MHP, TRT dizisinin Genel Müdür İbrahim Şahin beğenmediği için yayınlanmadığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

MHP Genel Sekreteri, Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman 2.7 milyon TL’ye mal olduğu iddia edilen Muhteşem Yüzyıl dizisine rakip olarak çekilen TRT dizisinin Genel Müdür İbrahim Şahin beğenmediği için yayınlanmadığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Miliyet’in haberine göre, MHP’li Büyükataman, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

TRT 1 yöneticilerinin Muhteşem Yüzyıl’a rakip olarak ekranlara çıkarmak istediği, 2.7 milyon TL’lik ödemesi yapılan “Burası Osmanlı Sır Kanunu” adlı dizinin çekilen bölümleri beğenilmediği için ikinci kez çekimler yapıldığı, bunların da TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin tarafından beğenilmeyerek yayınlanmadığı iddialarını hatırlatan Büyükataman diziyle ilgili şu sorulara yanıt istedi:


*Yayınlanması için anlaşılan ancak TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in keyfi nedenlerinden dolayı yayınlanmadan kaldırıldığı iddia edilen diziye 2,7 milyon TL ödendiği iddiaları doğru mudur?

*Burası Osmanlı Sır Kanunu adlı dizinin toplam maliyeti ne kadardır? Sahnelere, kostümlere, yapımcıya, yönetmene, oyunculara ve çalışanlara yapılan ödemeler ne kadardır?

*TRT 1 ekranlarında yayınlanacağı güne kadar açıklanıp, yayınlanmadan kaldırılan Burası Osmanlı Sır Kanunu adlı dizi neden yayınlanmamıştır?

*Yayınlanmamasının altında hangi sebepler yatmaktadır? İbrahim Şahin’in diziyi beğenmemiş olmasından dolayı dizinin yayınlanmadığı iddiaları doğru mudur?

*Doğru ise milleti parasını hovardaca kullanan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin hakkında cezai yaptırımlar içeren yasal işlemler başlatılacak mıdır?