Medya
30 Eki 2015 10:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:08

TRT'nin belgeseli ülkücüleri kızdırdı! 'Caniler ülkücü çetelerle iş birliği yapıyorlar'

Yeniçağ gazetesi yazarı Servet Avcı, seçimlere günler kala TRT’nin “Fetret” adlı 7 bölümlük bir belgesel yayınlamaya başlayıp ülkücüleri hedef aldığını belirtti.

Yeniçağ gazetesi yazarı Servet Avcı, köşe yazısında seçimlere günler kala TRT’nin  “Fetret” adlı 7 bölümlük bir belgesel yayınlamaya başlayıp ülkücüleri hedef aldığını belirtti. 

“Adı 'Fetret'... 1980 sonrası çalkantılı kesitleri işleyen bir program... Adından ve zamanlamasından da anlaşılacağı üzere yine devlet televizyonu üzerinden seçim öncesi propaganda...” diyen Servet avcı, TRT’deki belgeselde yer alan ifadeleri yazısında şöyle aktardı:

“O CÂNİLER 90'LI YILLARDA ÜLKÜCÜ ÇETELERLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYORLAR”

“Derin devlet, JİTEM aracılığıyla cinayetler işliyor!.. Mâsumlar öldürülüp kuyulara atılıyor, üzerlerine gübre dökülüyor!.. Beyaz Toros'a binen geri gelmiyor!.. Jandarma araçlarında uyuşturucu taşınıyor!.. Hemen yanı başındaki öldürülünce kendisinin de öldürüleceğini anlayan köylü, askerlere/polislere ‘Bari iki rekat namaz kılayım da öyle öldürün’ diye yalvarıyor!.. Devletin üniformasını ve silahını taşıyan gaddar katiller, onun 1500 Markını da cebe indirip, kafasına sıkıyorlar, oracıkta canını alıyorlar!.. O câniler 90'lı yıllarda ülkücü çetelerle iş birliği yapıyorlar!..”

“PROGRAMI İZLERKEN DEHŞETE DÜŞÜYORSUNUZ”

Servet Avcı yazsında “Salı akşamı yayınlanan bölümün konusu 90'lı yıllar ve faili meçhullerdi... Kendisini 'JİTEM haber elemanı' olarak tanıtan birisi ve Avni Özgürel, İlnur Çevik, Gülay Göktürk, Oral Çalışlar gibi gazeteciler konuşturuldu senaryoya uygun biçimde...” bilgisini verdi.

Avcı “Ana fikir şuydu” diyerek belgeselde yaşananları şöyle özetledi:

“Türkiye'de ne zaman iyi şeyler olmaya başlasa 'devlet içinden ve dışından düşmanlar' düğmeye basıyorlar, provoke ediyorlar... Meselâ Turgut Özal, PKK'yla görüşmeleri başlattıktan sonra öldü!.. Talabani'nin tespitiyle 'öldürüldü'!.. Programı izlerken dehşete düşüyorsunuz... Bingöl'de 33 erin şehadetiyle ilgili bile PKK neredeyse masum ilân edilecekti!.. Cemil Bayık'la Abdullah Öcalan'a sormuşlar da, onlar da ‘Bizim haberimiz yok demiş’ de vs... Sonra Lazkiye konuşmasında 'savaşçılarımızın eylemi' demiş veya sahiplenmek zorunda kalmış âdeta!.. Başbağlar bile faili meçhul!.. İfadelerine itibar edilen şahıslara bakın, bir de yayınlandığı televizyona!..”

“BAŞBAKAN'IN VAN'DA ‘BİZ GİDERSEK BEYAZ TOROS GELİR’ SÖZLERİYLE…”

“Tarafsız olması gereken devlet televizyonunda ülkücülere bu kadar ağır saldırılan bir başka program olmamıştır” diyen Servet Avcı, şöyle devam etti:

“Kandil seyahatlerinden tanınan gazetecilere göre 90'lı yıllarda ülkücü çetelerle işbirliği yapılmış, eski ülkücüler kullanılmış, büyüyen Kürt mafyasının pazarı 'ülkücü mafya'ya kaydırılmış!.. Derin yapılar, ‘Para Kürt'te olacağına ülkücülerde olsun’ şeklinde pozisyon almış!.. Yine bunlara göre Behçet Cantürk gibiler 'Kürt işadamı'ymış ve bu kimlikleri dolayısıyla Sapanca civarlarında öldürülmüş!..

Her kritik dönemde 'benim ülkücü kardeşlerim' diline sarılanların mutlak hâkim oldukları devlet televizyonunda ülkücülerin bu denli ağır ithamlar altında bırakılması ilginç... Ayrıca Başbakan'ın Van'da ‘Biz gidersek beyaz Toros gelir’ sözleriyle TRT'de yayınlanan 'Fetret' belgeselinin aynı noktaya ateş etmesi anlamlı bir bütünü oluşturuyor...”