Gündem
05 Tem 2010 13:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:26

TRT'NİN BALKAN EKSPRESİ BULGARİSTAN'DA NELER YAŞADI?

TRT ve TCDD işbirliği ile hazırlanan ''Balkan Ekspresi'' programının çekimleri Bulgaristan'da devam ediyor.

Ziraat Bankası sponsorluğunda, TRT ve TCDD işbirliği ile hazırlanan ’’Balkan Ekspresi’’ programının çekimleri Bulgaristan’da devam ediyor.

Filibe kentinde iki gündür aktüel kamera ile çekim yapan ekip, bugün kent merkezindeki Hüdavendigar Camisi önünden canlı yayın yapacak. Canlı yayına Filibe Valisi İvan Totev ile sanatçı Yıldız İbrahimova katılacak.

Bulgaristan’ın Kızanlık beldesi ile Türk kökenli vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Kırcaali kentlerinde de çekimler yapıldı. Özellikle Türk kökenli vatandaşlar, çekimlere yoğun ilgi gösterdi. Çekimlere katılarak yaşadıkları bölgeleri tanıtmaya çalışan vatandaşlar, Kırcaali’deki nüfusun yüzde 85’inin Türk kökenlilerin oluşturduğunu belirttiler. Ekip, Çarşamba günü de Kırcaali kentinden canlı yayın yapacak.

BAŞKONSOLOS BALKAN EKSPRESİ TRENİ’NDE

Türkiye’nin Filibe Başkonsolosu Cüneyt Yavuzcan, Sirkeci Tren Garı’ndan 5 gün önce yola çıkan Dostluk ve Barış Treni ’’Balkan Ekspresi’’nde akşam yemeği yedi.

Yavuzcan, burada yaptığı açıklamada, ’’Balkan Ekspresi’’ projesi için her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Filibe’de yaklaşık 90 bin Türk ve Türk kökenli vatandaşın yaşadığını anlatan Yavuzcan, ’’Balkan Ekspresi Projesi, Türkiye’nin Balkanlarla ilişkilerini daha da geliştirecek. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız yapılan çekimleri TRT kanalından beğeniyle izleyecek’’ dedi.

’’ÇEKİM YAPARKEN YABANCILIK ÇEKMİYORUZ’’

’’Balkan Ekspresi’’ Proje Yönetmeni Yıldırım Eskici de programın yurt dışındaki ilk canlı yayınını bugün Filibe kentinde gerçekleştireceklerini belirtti.

Amaçlarının Balkan ülkeleriyle Türkiye arasındaki dostluk bağlarını daha da güçlendirmek, Balkanlar’da Türklerin yaşadıkları yerleri tanıtmak olduğunu ifade eden Eskici, şunları söyledi:

’’Çekim yaparken yabancılık çekmiyoruz. Çünkü, her yerde bizim insanlarımız var. Bugün Hüdavendigar Camisi’nin önünden ilk canlı yayınımızı yapacağız. Canlı yayına Filibe Valisi ve sanatçı Yıldız İbrahimova konuk olacak. Çarşamba günü ise Kırcaali kentine gideceğiz. Arkadaşlarımız orada aktüel çekimler yaptı. Canlı yayın yapılacak mekanı belirledi. Her şey istediğimiz gibi gidiyor. Bize çekimlerde her türlü desteği veren Başkonsolosumuz Yavuzcan’a da çok teşekkür ederim.’’

Balkan Ekspresi, Perşembe günü Sofya’da yapılacak canlı yayının ardından Romanya’ya geçecek. Sırbistan, Macaristan, Hırvatistan, Bosna Hersek, Kosova, Makedonya’da da canlı yayınlar yapacak ekip, son olarak Yunanistan ziyaretinin ardından Türkiye’ye dönecek.

Ziraat Bankası sponsorluğunda, TRT ve TCDD iş birliği ile hazırlanan ’’Balkan Ekspresi’’ programı TRT Türk’ten canlı olarak yayınlanacak.
ETİKETLER
#TRT #balkan ekspresi