Medya
09 Nis 2021 20:12 Son Güncelleme: 09 Nis 2021 20:38

TRT’nin anchorman’ine Sedat Peker göndermesi! ‘Hangi yüzle ve nasıl sunacak?’

Hürriyet muhabiri Toygun Atilla’nın, sosyal medyadan Ersoy Dede ile ilgili yaptığı paylaşım gündem oldu.

Bu sabah saatlerinde Sedat Peker ve liderliğini yaptığı organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

Hürriyet muhabiri Toygun Atilla da geçtiğimiz yıllarda Sedat Peker’le ilgili yaptığı övgü dolu paylaşımlarla bilinen Ersoy Dede'ye olay bir göndermede bulundu.

TRT sunucusu Ersoy Dede’nin daha önce sosyal medya hesabından Sedat Peker’e övgüler dizdiğini anımsatan Toygun Atilla, ‘’Sedat Peker’e sosyal medya hesabından övgüler dizen “ünlü ancorman” bugün devlet televizyonunda Sedat Peker’e operasyon haberini hangi yüzle ve nasıl sunacak çok merak ediyorum. Akşam haberlerini merakla bekliyorum.’’ dedi.

Daha sonra Ersoy Dede’nin haber sunduğu görüntüleri sosyal medyadan paylaşan Atilla, ‘’Merak edenler için, böyle sundu!’’ notunu düştü…

Organize suç örgütü liderliğinden yargılanıp hüküm giyen Sedat Peker’in Mart 2020'de kendisine yönelik düzenlenen ‘operasyon’ haberini önceden alarak Balkanlar’a kaçtığı iddia edilmişti.

O dönem Star gazetesinde köşe yazarlığı yapan Ersoy Dede ise, “Hainlere karşı millet olarak verdiğimiz savaş sürecinde, unutulamayacak mücadele sahiplerinden biri de İş Adamı Sedat Peker’dir.. Bugün ona vurmaya çalışıp yıpratmak isteyen hainleri çok iyi anlıyorum da, dün yanında görünüp, bugün ona karşı yapılan kara propagandaya karşı sessiz kalanlara da, vefanın İstanbul’da bir semt adından ibaret olmadığını hatırlatmak lazım” ifadelerini kullanarak, Sedat Peker’e desteğini açıklamıştı.

Bu paylaşım tepki çekince Ersoy Dede de attığı tweeti silmek zorunda kalmıştı.