Gündem
31 Eki 2013 09:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

TRT'NİN ACI GÜNÜ; PROGRAM EKİBİ TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ!

TRT ekibini taşıyan aracın kaza yapması sonucu meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaşamını yitirdi..

Belgrad-Niş otoyolunda TRT ekibini taşıyan aracın kaza yapması sonucu meydana gelen trafik kazasında ölen ve yaralanan 5 kişinin kimlikleri belirlendi.

Alınan bilgiye göre, TRT’de yayımlanmak üzere belgesel çekimi için Makedonya’nın başkenti Üsküp’ten Sırbistan’a doğru yola çıkan ekibi taşıyan Serhat Alp yönetimindeki Bosna Hersek plakalı araç, Belgrad’da 60 kilometre uzaklıkta yoldan çıkarak takla attı.

Kazada, TRT kameramanı Halil Elmas olay yerinde yaşamını yitirirken, durumu ağır olan Aslın Özbiler Smith ile sürücü Serhat Alp, Belgrad’daki Sırbistan Klinik Merkezi’ne kaldırıldı. Hafif yaralı Hüseyin Topal ve Hasan Ali Demircan Smedreska Palanka’daki hastanede,  Hasan Taş ise Belgrad Askeri Tıp Akademisi’nde tedavi altına alındı.

Sırbistan Klinik Merkezi Müdür Yardımcısı Duşan Yovanoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  hastanelerine kaldırılan Serhat Alp ile Aslı Özbiler Smith’in durumunun ciddiyetini koruduğunu bildirdi.

Yaralıların, kafa, kol, bacak ve göğüs bölgesinden ciddi bir şekilde darbe aldıklarını belirten Yovanoviç, bu kişilere gerekli müdühalenin yapılmaya devam ettiğini söyledi.

Öte yandan, diğer yaralı 3 kişinin ise herhangi hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Büyükelçilik gerekli koordinasyonu yaptı

Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay,  kazayı öğrenir öğrenmez, Büyükelçilik çalışanlarından bir ekibi derhal olay yerine gönderdiğini ifade etti. Sırbistan Sağlık Bakanlığı ile de irtibata geçmelerinin ardından, yaralıların ambulanslarla hastanelere sevk edildiğini  belirten Bozay, ayrıca konuyla ilgili TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’i de bilgilendirdiğini kaydetti.

Sırbistan’a belgesel çekmek için gelen TRT ekibinin böylesi bir kaza geçirmesinden dolayı son derece üzgün olduğunu dile getiren Bozay, yaralıların durumlarıyla da yakından ilgilendiklerini bildirdi.

Bozay, hayatını kaybeden Halil Elmas’ın cenazesinin yarın Türkiye’ye gönderileceğini ifade ederek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın talimatı doğrultusunda, ihtiyaç olması halinde yaralıları ambulans uçakla Türkiye’ye sevk edeceklerini belirtti.

Bozay, olay yerinde inceleme yapan savcının ilk izlenimlerine göre, aracın yoldan çıkması sonucu kazanın meydana geldiğini dile getirdi.