Gündem
11 Kas 2010 19:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:47

TRT'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA; "BİZE SALDIRANLAR MAHÇUP OLACAK!"

TRT, TSK'ya ait el bombaları haberi nedeniyle beraat ettiğini duyurduğu açıklamada eleştirilere de yanıt verdi!

TRT Genel Müdürlüğü, alt yazıyla yayınladıkları "TSK'ya ait el bombalarının bir tırla nakledildiği ve hiçbir güvenlik önlemi alınmadığı" haberine ilişkin davada kurumun ve 2 çalışanının berat ettiğini bildirdi.

TRT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 10 Mart'ta TRT'de alt yazıyla yayınlanan "TSK'ya ait el bombalarının bir tırla nakledildiği ve hiçbir güvenlik önlemi alınmadığına" yönelik haberin dava konusu edildiği ve kurumun 2 çalışanının yargılandığı belirtildi.

Alt yazıda yer alan "Ankara'da operasyon, araçtaki şahsın verdiği bilgiye göre kamyonda 900 adet el bombası bulunuyor" ifadesinin kamuoyunda uzun süre tartışıldığı, TRT'ye haksız ve art niyetli eleştiriler yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ankara Asliye Mahkemesi, 10 Kasım'da verdiği kararla TRT'nin ve iki çalışanının beratına karar vererek adaleti tescil ettirmiş oldu.
Mahkeme kararında 'aynı gece, aynı saatte tüm ulusal kanallarda bu haber sesli ve alt yazılı olarak yayınlanmış ve bu haberler bizzat izlenmiştir' deniliyor.

Karar basınımızdaki kötü niyetli bazı yorumculara da ders niteliğinde ifadeler barındırıyor. Mahkeme kararında, 'Diğer tüm ulusal kanalların şüpheli konumundan çıkartılıp sadece bir devlet kurumu olan TRT'nin şüpheli olarak gösterilmesinin nedeni de tespit edilememiştir. Eğer bir suç işlenmiş ya da işleniyorsa işleyen tüm şahıs veya kurumlar hakkında işlem yapılması yasa gereğidir' diyerek TRT'yi bugünlerde de benzer sebeplerle eleştirenlere en güzel cevabı veriyor.
Bilindiği üzere TRT Haber kanalında yayınlanan Mehmet Ali Ağca röportajı bugünlerde haksız eleştirilere maruz kalmaktadır. Daha önce Türk ve dünya medyasında da defalarca yapılan Ağca röportajlarını yılın gazetecilik olayı olarak nitelendirenler, bugün benzer bir röportajı yapılamaz olarak tanımlıyor."

TRT kanallarının habercilik reflekslerini her geçen gün artırarak kamuoyunda ses getiren yayınlar hazırlamayı sürdüreceği belirtilen açıklamada, habercilik ve ideolojik hırslarla TRT'ye saldıranların da tarih ve hukuk önünde mahcup olmaya devam edecekleri ifade edildi.
ETİKETLER
#TRT #mehmet ali ağca