Televizyon
02 Tem 2012 09:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:52

TRT'DEN YURT GAZETESİ'NE SERT YANIT; “AHLAKEN BÜYÜK BİR SKANDAL”

TRT Genel Müdürlüğü'nden, Yurt Gazetesi'nde çıkan “ TRT 'yi hortumladılar” başlıklı habere sert tepki!

TRT Genel Müdürlüğü'nden, Yurt Gazetesi'nde çıkan “ TRT 'yi hortumladılar” başlıklı habere ilişkin yapılan açıklamada, haberin yer aldığı gazetenin, bir soru önergesinin cevaplarını “yanlı ve yanlış” biçimde yorumlayarak okuyucularını yanılttığı, TRT yöneticilerine haksız isnatlarda bulunduğu belirtildi.

TRT yönetiminin, yaklaşık 3 yıl önce TRT Türk kanalının yayın yelpazesini genişletmek ve yurt dışı bürolarından daha iyi hizmet almak için bir ajans ile anlaşma yaptığı, bu anlaşmanın da geçen aylarda sona erdiği kaydedilen açıklamada, “3 yıllık anlaşma boyunca, TRT Türk kanalımız dünyanın dört bir yanında haber yayınlamış ve her gün yapılan programlarla medya sektörü içinde fark oluşturmuştur. Bu anlaşmanın hukuki yönüne de bugüne kadar tek bir resmi kurum itiraz etmemiştir” ifadeleri yer aldı.

“AHLAKEN BÜYÜK BİR SKANDAL”
Söz konusu ajansın ortaklarının resmi beyanlarda belirtildiği, ilgili gazetenin ise bu firmanın ortakları arasında TRT yöneticilerini göstererek kötü niyet sergilediği bildirilen açıklamada, “ Deniz Feneri Davasıyla TRT 'nin ilişkilendirilmek istenmesi ise hukuken olduğu gibi ahlaken de büyük bir skandaldır” değerlendirmesi yer aldı.

İlgili soru önergesine TRT kurumunun tüm ayrıntıları yazarak bu ajansla geçmişte yaptığı anlaşmanın detaylarını verdiği bildirilen açıklamada, söz konusu gazetenin verilen cevapları çarpıtarak ve “zihni sinir” ilişkiler kurarak kamuoyunu yanılttığı vurgulandı.

Açıklamada, konuyla ilgili davada kurum lehine karar verildiği belirtilerek, yanlı ve yanlış haber için hukuki mercilere başvurulacağı kaydedildi.

İŞTE YURT GAZETESİ'NDEKİ O HABER :