Gündem
01 Kas 2020 10:45 Son Güncelleme: 01 Kas 2020 10:51

TRT’den Türkiye yazarı Fuat Uğur’a sert yanıt: Sözde gazeteci, yalan, iftira

Fuat Uğur, TRT’deki “Öööööööiiiiiillllll” şeklindeki ifadeyi köşesine taşıdı. TRT'de açıklama yaparak Fuat Uğur'u sert bir dille eleştirdi

Hükümete yakın Işıkçılar Cemaati’nin yayın organı Türkiye gazetesinin yazarı Fuat Uğur, TRT’deki “Öööööööiiiiiillllll” şeklindeki ifadeyi köşesine taşıdı. TRT'de açıklama yaparak Fuat Uğur'u sert bir dille eleştirdi ve "bazı sözde gazetecilerin yalan, itham ve iftiralarla TRT Kurumunu yıpratma çabaları karşısında hukuki haklarımızın saklı olduğunu belirtmek isteriz" ifadelerini kullandı.

Geçen hafta TRT Haber’deki Gece Bakışı programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması aktarılırken, TRT’nin ekranında “Öööööööiiiiiillllll” şeklinde bir ifade belirmişti.

TRT'DEN FUAT UĞUR'A: SÖZDE GAZETECİ

Fuat Uğur'un TRT'ye yönelik "FETÖ" benzetmesine, TRT'den "TRT hakkındaki FETÖ iftiralarına cevabımızdır" başlıklı bir açıklama geldi.

"Türkiye Gazetesi’nde 31.10.2020 tarihinde yayımlanan 'TRT’de yeni bir FETÖ klasiği mi?' başlıklı sözde köşe yazısı iftiralardan oluşmaktadır" ifadeleriyle Fuat Uğur'a yönelik yapılan açıklamada,  TRT'de yapılan FETÖ temizliğine dikkat çekildi ve "bazı sözde gazetecilerin yalan, itham ve iftiralarla TRT Kurumunu yıpratma çabaları karşısında hukuki haklarımızın saklı olduğunu belirtmek isteriz. TRT, FETÖ ile mücadelede devletin ilgili organları ile iş birliği içinde üzerine düşeni büyük bir kararlılıkla yapmıştır ve her zaman yapacaktır" denildi.

İşte TRT'den Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'a yönelik açıklama:

"Türkiye Gazetesi’nde 31.10.2020 tarihinde yayımlanan “TRT’de yeni bir FETÖ klasiği mi?” başlıklı sözde köşe yazısı iftiralardan oluşmaktadır.

15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinin hemen ardından TRT Kurumu; 17-25 Aralık’tan itibaren Kurumdaki ilgili yöneticiler tarafından verilmiş olan kararlı mücadelenin sonucunda oluşmuş bilgiler doğrultusunda terör örgütü ile ilişkili personele dönük inceleme süreçlerini titizlikle yürütmüş ve FETÖ ile kararlılıkla mücadele etmiştir.

FETÖ’nün personel yapılanmasına ilişkin tüm deliller TRT tarafından anında ilgili makamlara intikal ettirilmiş ve idari olarak da gereği geciktirilmeden yapılmıştır.

Bugüne kadar FETÖ ile iltisaklı olduğu değerlendirilen 622 personel hakkında soruşturma açılmış, bunlardan 470’si TRT’den ihraç edilmiştir. Ayrıca, terör örgüt ile ilişkileri nedeniyle farklı şehir ve ülkelerden yaklaşık 800 kaşeli muhabirin de kurumla irtibatı kesilmiştir.

TRT, tüm TV ve radyo kanallarındaki yayınlarıyla FETÖ ile etkin bir şekilde mücadele etmiştir ve etmektedir. TRT, FETÖ’nün kirli yüzünü ortaya koyan özenle hazırlanmış ve tek tek yazılamayacak kadar çok haber, belgesel ve programla hem Türkiye hem de dünyada bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirmiştir.

TRT World’ün FETÖ yapılanmasını anlatan The Network isimli belgeseli 9 farklı dilde yaklaşık 30 ülkede gösterime sokulmuş, yazarlar ve siyasetçiler TRT organizasyonlarında FETÖ tehlikesini dünyaya anlatmıştır.

TRT Haber kanalında ekrana yansıyan “Oöööööööööiiiillllllllllllllllllllll” harflerine ilişkin üst seviyeden soruşturma başlatılmıştır. Bitmek üzere olan tahkikat, devletin ilgili birimleri ile iş birliği yapılarak yürütülmektedir.

Şunu tekraren vurgulamak isteriz ki; TRT’nin terör örgütü FETÖ ile mücadelede hep kararlı bir duruşu olmuştur ve bu kararlılığı güçlü bir şekilde devam etmektedir.

Bütün bu gerçeklere rağmen, bazı sözde gazetecilerin yalan, itham ve iftiralarla TRT Kurumunu yıpratma çabaları karşısında hukuki haklarımızın saklı olduğunu belirtmek isteriz.

TRT, FETÖ ile mücadelede devletin ilgili organları ile iş birliği içinde üzerine düşeni büyük bir kararlılıkla yapmıştır ve her zaman yapacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz."

FUAT UĞUR'DAN TRT'YE FETÖ GÖNDERMESİ

Fuat Uğur da bugünkü köşesinde TRT’deki yazıyı gündeme getirdi ve yazısının sonunda şu ifadeleri kullandı:

“Öööööllll yazısının “teknik hata” ve TRT açıklamasındaki gibi “anlamsız harf blokları” olması ihtimali küçük de olsa vardır tabii. Ama ben bu kanaatte değilim. TRT yöneticileri hafife alsalar da FETÖ denen örgütün her türlü alçaklığı gözünü kırpmadan yapacağının unutulmaması gerekir. Üstelik bu kurumda FETÖ temizliği yapılamadı. Oysa çok iyi biliniyor ki 15 Temmuz’a kadar TRT’ye FETÖ kadroları dolduruldu.

TRT yöneticileri herhâlde bunun için de Külliye’den doğrudan bir talimat beklentisi içinde.

Benim ve bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdaki kişinin söylemekten dilinde tüy, yazmaktan kaleminde mürekkep bitti. Devlet, bürokrasideki ve üniversitelerdeki FETÖ yapılanmasını bitiremezse, Cumhur İttifakı 2023’e zor ulaşır.”

TRT'DEN FUAT UĞUR'A YANIT: NOT ETTİK

TRT Haber Kanal Koordinatörü Yahya Bostan, sosyal medya hesabından Fuat Uğur’u etiketleyerek çok sert yanıt verdi. Bostan, Fuat Uğur için “iftira atıyor” derken, “not ettik” diye de ekledi.

İşte Yahya Bostan’ın paylaşımı: