Gündem
07 Ağu 2015 17:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:47

TRT'den Taraf'ın 'sınırsız yetki' iddiasına açıklama!

Taraf gazetesinin bugünkü sürmanşetinde yer alan 'TRT'yi havuzda istediği gibi yüzdürecek' başlıklı habere TRT'den açıklama geldi.

TRT Genel Müdürü'ne sınırsız yetki verildiğinin iddia edildiği haberi TRT, "tamamen yorumlar üzerine kurgulanmış, gerçekdışı ve hayal mahsulü olup kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir" ifadeleriyle yalanladı.

TRT'den konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

"Üzüntüyle takip etmekteyiz ki bazı medya organlarının Kurumumuza yönelik gerçek dışı yayınları hız kesmeden devam etmektedir. 07.08.2015 tarihli Taraf Gazetesi’nde 'TRT'yi havuzda istediği gibi yüzdürecek' başlığıyla yer alan haber, tamamen yorumlar üzerine kurgulanmış, gerçekdışı ve hayal mahsulü olup kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir.

Bu itibarla haberde yer alan ilgili yönetmelik değişikliği; 06.08.2009 tarih ve 27311 sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Geçici Danışma Kurulu Yönetmeliği'nin 5. Maddesi'nin iptaline ilişkin Danıştay 10. Dairesi'nin 26.02.2015 tarih 2015/787 no’lu kararının gerekçesi doğrultusunda yapılmış ve karar gereğince kurula seçilecek üyelerin nicelik ve nitelikleri yeni düzenlemede açıkça belirtilmiştir.

Tamamen Danıştay kararının yerine getirilmesinin doğurduğu gereklilik ve zorunlulukla gerçekleştirilen bir yönetmelik değişikliği üzerinden yapılan bu tür maksatlı yayınlarla ilgili değerlendirmeyi kamuoyumuzun yüce takdirlerine sunarız."