Gündem
24 Ara 2010 13:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:54

TRT'DEN SINAVLARDAKİ TORPİLE TEKNOLOJİK PERDE!

Açtığı sınavlarda sürekli torpil iddialarıyla gündeme gelen TRT yaşanan skandalları perdelemek için "teknolojik atılım" yaptı.

Bundan böyle TRT’ye başvuran adaylar, mülakat tarihlerini, sınav sonuçlarını ve kendileriyle ilgili her türlü bilgiyi kimlik numaralarını sisteme girerek yalnızca kendileri görebilecek. Böylece kamuoyu, TRT sınavlarını yakından izleyemeyecek.

Cumhuriyet’ten Fırat Kozok’un haberine göre TRT, bir süre yeni personel alımı için harekete geçmişti. Yapıcak sınav öncesinde kurumun resmi internet sitesinden yapılan duyuruda sınavdaki soruların yüzde 30’nun TRT mevzuatı, yüzde 70’nin genel kültür ağırlıklı olacağı belirtilmişti. Yazılı sınava katılacak adayları KPSS puanlarına göre sıralayan TRT yönetimi, adayların talep edilen belgelerle birlikte en geç 22 Kasım Pazartesi günü saat 18.00’e kadar TRT Genel Müdürlüğü’ne şahsen başvurmalarını istemişti. TRT, belgelerini teslim eden adayların isimlerini açıklayarak yazılı ve mülakat sınavına çağırmıştı. Yazılı sınav 27 Kasım 2010 tarihinde Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılmıştı.

Konu Meclis’e taşınınca sınav iptal edildi

Ancak sınavda duyurunun tam tersi uygulanmış, sınava giren adaylar yüzde 70 oranında TRT mevzuatıyla ilgili sorularla karşılaşmıştı. CHP’nin konuyu Meclis’e taşımasının ardından TRT yönetimi sınavı iptal etmek zorunda kalmıştı. TRT sınavın iptal edildiğini ve yeni sınavın 18 Aralık’ta yapılacağını yine internet sitesinden duyurmuş, duyuruyu yaparken de sınava katılacakların isim listesini güncellemişti. Listeye sonradan 2 ismin eklendiğini görülmüştü. Bu iki ismin sınav için belirlenen son başvuru tarihinden sonra kuruma belgelerini teslim ettikleri ortaya çıkmıştı.

Gelişmeler bir yandan Meclis gündemine taşınırken, bir yandan da TRT’te örgütlü Haber-Sen’i ayağa kaldırmıştı. Sendika sınavla ilgili işlemlerin yürütmesinin durdurulması için yargıya başvurmuştu.

Artık kimse sınavları izleyemeyecek

Tüm bu süreç, TRT yönetimini yeni teknolojik atılımlar yapmaya yöneltti. Kurumun internet sitesinde yapılan düzenlemelerde, bundan böyle TRT’ye girmek için başvuruda bulunan adaylar, başvuru süreçleriyle ilgili bilgileri, mülakat tarihlerini, sınav sonuçlarını yalnızca kendileri öğrenebilecek. Bunun için kurumun resmi internet sitesini girecek adaylar, ilgili bölüme eriştikten sonra kimlik numaralarını yazarak bilgilere ulaşabilecekler. Adaylar dışında kimse sınavlarla ilgili bu ayrıntılara ulaşamayacak.


ETİKETLER
#TRT #sınav #torpil