Medya
29 Eki 2022 22:13 Son Güncelleme: 30 Eki 2022 00:57

TRT'den Saadet Partisi'ne ambargo: Ücreti ödenecek reklamı da yayımlamadılar

TRT, Saadet Partisi'nin 8’inci Olağan Büyük Kongresi için vermek istediği reklamı yayımlamadı. Pazar günü kongresi yapılacak Saadet Partisi'ne pazartesi için randevu verildi.

Saadet Partisi’nin 8’inci Olağan Büyük Kongresi için TV ve gazetelere verdiği ilanı TRT’ye de vermek istemesi, kamu kaynaklarıyla idame ettirilen kurumun yurttaşların bir bölümünün desteklediği siyasi partiye ambargoyu ortaya çıkardı. 

TRT yönetimi pazar günü kongresi gerçekleştirilecek olan Saadet Partisi'nin reklam talebi için "Pazartesi günü görüşelim" yanıtını verdi. TRT'nin bu cevabı ambargonun resmi ilanı olarak yorumlandı. 

ÜCRETLİ REKLÂMI BİLE ALAMADILAR

Saadet Partisi, 30 Ekim Pazar günü saat 10’da 8’inci Olağan Büyük Kongresi’ni gerçekleştirecek.

Milli Gazete'nin aktardığına göre; hazırlıkların yoğun bir şekilde sürdürüldüğü kongre için gazete ve televizyon kanallarına ilan veren Saadet Partisi, TRT’ye de ilan vermek istedi. ,

Ancak Saadet Partisi’nin haberlerinin uzun bir süredir yayınlanmadığı TRT'de yönetim, bu sefer de Saadet Partisi’nin ücretini ödediği reklamı da yayınlamadı. Pazar günü olan kongre için pazartesi gününe randevu verilmesi ise tepki çekti