Gündem
24 Kas 2010 19:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:49

TRT'DEN REDDİ HAKİM TALEBİ!

TRT Haber Dairesi Başkan Yardımcısı Erol Yüksel'den Dursun Çiçek davasında redd-i hakim talebi

TRT Haber Dairesi Başkan Yardımcısı Erol Yüksel'in, TRT-2'de, 10 Aralık 2009'da yayımlanan haber bülteninde Deniz Piyade Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçek'e hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanmasına devam edildi.

Ankara 10. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Yüksel ve avukatı Adnan Şeker ile Çiçek'in avukatı İrem Çiçek katıldı.
Yargıç Sibel Luş, Yüksel'in avukatının, 22 Kasım 2010'da verdiği dilekçeyle reddi hakim talebinde bulunduğunu bildirdi. Talebin, nöbetçi asliye ceza mahkemesince henüz karara bağlanmadığına işaret eden Luş, asliye ceza mahkemesinin, reddi hakim talebine ilişkin kararının beklenmesi için duruşmayı erteledi.

Reddi hakim talepli dilekçede, 28 Eylül 2010'daki ilk celsede, davaya konu bültenin 10 Aralık 2009'da yayınlandığı, davanın ise 25 Şubat 2010'da açıldığı ifade edildi. Dolayısıyla 2954 Sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanununun 28. maddesinde, dava açılması için öngörülen 60 günlük sürenin geçtiği savunulan dilekçede, "süresinde açılmayan kamu davasının düşürülmesine ilişkin talebin hiçbir inceleme yapılmaksızın reddedildiği" kaydedildi.

"Sanığın savunması alınmadan ve taraflar dinlenmeden, hakimin (hakaret suçuna ilişkin) Türk Ceza Kanununun 125. maddesini açtığının görüldüğü" ifade edilen dilekçede, hakimin "cezalandırma önyargısıyla duruşmaya girdiği" iddiasında bulunuldu.
Diğer bazı gerekçelere de yer verilen dilekçede, bu gerekçelerin, "mahkeme hakiminin tarafsızlığını tehlikeye düşürdüğü ve sanığı cezalandırma önyargısı ile hareket ettiği inancına sebep olduğu" kaydedildi.

İddianamede, TRT-2'de 10 Aralık 2009'da, Reşadiye'de 7 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin haberin devamında müşteki Deniz Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçek'in isminin zikredilmesiyle, Çiçek'e hakaret edildiği savunularak, sanık Yüksel'in 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.