Televizyon
11 Haz 2012 15:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:46

TRT'DEN KILIÇDAROĞLU'NA ÖVGÜ, DENİZ BAYKAL'A ELEŞTİRİ

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, CHP'nin yeni liderine övgüler yağdırdı, eskisini ise eleştirdi

Kemal Kılıçdaroğlu, TRT 1'de yayımlanan "Politik Açılım" programında, gazetecilerin Kürt sorununun çözümüne ilişkin sorularını yanıtladı

TRT-1'de gazetecilerin yaptığı programa çıkmak için dün İstanbul'daki TRT stüdyolarına giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin karşıladı.

AKP - CHP AYRIMI YAPMIYORUZ

Şahin, Kılıçdaroğlu'nun katılacağı program için sabah Ankara'dan İstanbul'a gitti. CHP'lileri çok sıcak bir şekilde karşılayan Şahin, program öncesi Kılıçdaroğlu ile bir süre sohbet etti. Vatan'ın haberine göre Genel Müdür Şahin, CHP liderine, "TRT hakkında büyük bir ön yargı var. Biz, iktidar muhalefet ayrımı yapmıyoruz. Buna o kadar özen gösteriyoruz ki, tahmin bile edemezsiniz. AKP, CHP ayrımı kesinlikle yapmıyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR BAYKAL'A SİTEM

Şahin, CHP'nin eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın da hiç TRT'ye çıkmaması konusunda sitemde bulundu. Şahin, CHP liderine, "Size çok teşekkür ediyorum, davetlerimizi kabul ediyorsunuz. Sizden de çok yakınlık görüyoruz. Sayın Deniz Baykal döneminde kaç sefer kendisine gittim, rica ettim ama programa gelmedi. Deniz Bey, TRT'yi hiç ciddiye almadı. Bu bizi çok üzdü. Tekrar teşekkür ediyorum, siz demokrat bir yol izlediniz ve bizi kırmadınız" diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu da Şahin'e daveti için teşekkür etti ve "RTÜK'teki arkadaşlar bir çalışma yaptı. Seçim döneminde birçok kanal taraflı davrandı. Bununla ilgili suç duyurusunda da bulunuldu" dedi.