Televizyon
07 Eki 2010 14:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:41

TRT'DEN GERİ ADIM! SAMSUN ADANA MAÇI HANGİ KANALA ALINDI?

TRT Samsunspor'un isyanına karşılıksız kalmadı ve Samsunspor- Adanaspor maçını başka bir kanala aldı!

Samsunspor-Adanaspor maçının TRT Şeş’ten Kürtçe olarak yayınlanacağı duyurulduktan sonra harekete geçen yöneticiler, politikacıların da girişimi ile maç yayınını TRT Haber kanalına aldırdı. AK parti Samsun milletvekili Fatih Öztürk, Taraftarların anlayabileceği bir dilden yayın olmasını talep ettik. TRT yönetimi de bu talebimize olumlu yaklaştı" dedi.

Bank Asya 1’inci Ligi’nde yarın oynanacak Samsunspor-Adanaspor maçının yayın krizi çözüldü. Daha önce TRT Şeş’ten saat 19.30’da Kürtçe olarak yayınlanacağı duyurulan maç Samsunspor yönetiminin girişimleri ve siyasilerin baskısı sonucunda TRT’nin başka bir kanalına alındı.

TRT Şeş Koordinatörü Fetullah Kırşan, sadece bölge takımlarının maçlarının TRT Şeş’ten verilecek olmasının bir ayrıcalık yaratacağı düşüncesiyle diğer anadolu takımlarının maçlarını da bu kanaldan vermeyi düşündüklerini söyledi.

Kırşan, şöyle konuştu: Bir güzellik olsun’ diye düşündük. Tamamen böyle bir niyetle yola çıktık. Fakat geldiğimiz noktada Samsun-Adana maçı tepki gelince aynı anda TRT Haber’den de yayınlanmasına karar verildi. Bu tepkilerin bir kısmını haklı buluyoruz. Yani sonuçta oradaki insanlarımızın Kürtçe bilmiyor. Samsun’da yaşayan vatandaşlar Kürtçe bilmiyor. Dolayısyla bu tepkiyi göstermeleri doğal. Tepkileri gözönünde bulundurarak diğer kanallarımızın birinde Türkçe yayınlayabilirmiyizi değerlendirdik. Cuma günü eş zamanlı olarak TRT Şeş ve TRT Haber’de maçı yayınlayacağız."