Gündem
07 Şub 2014 12:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:55

TRT'den dizi ve film atağı! Mini diziler geliyor!

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, TRT'nin 50'nci, Türk sinemasının da 100'ncü yıl dönümü dolayısıyla yapacakları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

İbrahim Eren, TRT'nin 50'nci, Türk sinemasının da 100'ncü yıl dönümü dolayısıyla televizyon filmleri, mini seriler, belgeseller çektireceklerini belirterek, "Kamu kaynaklarını daha faydalı kullanmak ve film sektörüne faydalı olmak için bu sene 30 tane televizyon filmi yaptırmaya karar verdik. Bu sektör için çok önemli bir haber" dedi.
AA muhabirinin TRT'nin, kuruluşunun 50'nci yıl dönümünde yapacağı etkinlikler hakkında bilgi veren Eren, "Çok değerli bir sene bizim için. TRT olarak bu sene bir çok faaliyetler yapacağız. Kamu kaynaklarını daha faydalı kullanmak ve sektöre faydalı olmak için bu sene 30 tane televizyon filmi yaptırmaya karar verdik. Bu sektör için çok önemli bir haber" değerlendirmesini yaptı.
TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, yaptıracakları televizyon filmlerinin bir kısmının edebiyat uyarlaması olacağını kaydederek, "Bir kısmı özgün senaryo olacak, bu özgün senaryolar içinde fantastik filmler de olabilir. Burada bizim yaptıracağımız televizyon filmlerinin sektöre hayat kazandıracağını, yeni başlayanlara imkan sağlayacağını, yeteneği ve kabiliyeti olan ancak bir şekilde drama yapamamış kişilere drama yapma imkanı vereceğini düşünüyoruz. O yüzden çok kıymet veriyoruz" diye konuştu.
TRT1'de "Tarihe Tanıklık Edin" mini seri televizyon dizileri ile izleyicilerin karşısına geçeceklerinin altını çizen TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, şöyle konuştu:
"Mini seriler yaptıracağız. Haftanın bir günü, belirli konseptte örneğin: Tarihe Tanıklık Edin kuşağı ile 4-5 bölümlük seriler yayınlayacağız. Ocak ayında 'Abdülhamid ve Çırağan Baskını', Şubat ayında 'Seydi Beşir Esir Kampı', Mart ayında başka bir seri. Yani tarihimizle ilgili bir çok işi 4-5 bölümde anlatacağımız dönem mini serileri yaptıracağız. Türkiye'nin alışa geldiği 90 dakikalık formatlara alternatif, kısa süreli formatlar yayınlayacağız. Bu, TRT için de Türkiye için de bir ilk olacak.
Mart ayına 4 bölümlük Medine Müdafası'nı yaptırmak istiyoruz. Yine televizyon filmlerinde insani değerlere önem veren, insan hikayesi anlatan televizyon filmleri yaptırmak istiyoruz. Bir çok belgesel yaptırmak istiyoruz, TRT'nin 50'nci yılı ve Türk Sineması'nın 100. yılı münasebetiyle.
Ayrıca televizyon, radyo ve müziğin hayatımıza girişi ve etkilerine dair belgeseller yaptırmayı planlıyoruz. İnşallah bu sene hem bizim hem Türkiye için hem de sektörde varolan yapımcılar, yeni başlayan kişiler için güzel bir yıl olacak."
Yurt dışındaki kamu yayıncılarının mini seriler yaptıklarına dikkati çeken TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, "TRT geçmişte Küçük Ağa, Osmancık ve Kuruluş gibi 6-7 bölümden oluşan diziler yaptırmış fakat bir kuşak halinde yayınlamamıştı. Biz bunlar gibi şeyler yapacağız. Ama biraz daha içeriğini farklılaştırdığımız, günümüz şartlarına uydurduğumuz bir iş yaptırmayı planlıyoruz. Dönem işlerine ağırlık vereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
Eren, sektörde daha fazla yapımcıya imkan sağlamak ve kaynakları daha iyi kullanmak ve izleyicilere farklı bir yıl yaşatma arzuları bulunduğunu dile getirerek, "Televizyon filmleri için bir açıklama yapacağız ve bunun ardından başvuruları kabul edeceğiz. Bize gelen önerileri yetkin bir kurulda değerlendireceğiz" dedi.