Gündem
21 Oca 2011 11:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:58

TRT'DEN DEV PLAZA! 64 KATLI TRT BİNASI HANGİ İLÇEDE YAPILACAK?

TRT İstanbul'da dünya medyasını kıskandıracak nitelikte bir binaya kavuşuyor.

Gaziosmanpaşa'da yapılacak 64 katlı TRT binasının bulunduğu komplekste film platoları, stüdyolar, rezidans alış veriş merkezleri yer alacak.

TRT İstanbul'da dünya medyasını kıskandıracak nitelikte bir binaya kavuşuyor. Gaziosmanpaşa'da yapılacak 64 katlı TRT binasının bulunduğu komplekste film platoları, stüdyolar, rezidans alış veriş merkezleri yer alacak.

Proje ile ilgili açıklamayı Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol yaptı. Erol, İstanbul'un en yüksek binasının TRT için KİPTAŞ tarafından yapılacağını ifade ederek, sadece TRT'nin değil, diğer medya kuruluşlarınında gelebileceği 'Medya Merkezi' planladıklarını söyledi.

"Gaziosmanpaşa Yaşam ve Medya Merkezi" adı verilen Proje Gaziosmanpaşa ilçesi sınırları içerisinde, TEM Otoyolu Metris Cezaevi Kavşağı’nın güney kıyısında yer alıyor. Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, eskiden varoş olarak adlandırılan Gaziosmanpaşa'nın artık İstanbul’un çekim merkezi haline geldiğini ifade ederek "Gaziosmanpaşa İstanbul'un tam ortasında. İstanbul geliştikçe Gaziosmanpaşa değerlendi. Bugün gayrimenkul değeri en yüksek yerlerden biri. İstanbul'da yapılan toplu konut projelerinden en yüksek getiriyi Gaziosmanpaşa TEM Avrupa konutları yaptı. TRT binasınında içinde bulunduğu Gaziosmanpaşa Yaşam ve Medya Merkezi de aynı kuşak üzerinde yer alıyor" dedi.

ULUS'LA TAKAS ARAZİ

Dr. Erhan Erol, KİPTAŞ tarafından yapılacak GOP Yaşam ve Medya Merkezi'nin TRT'nin Ulus'taki arazisi ile takas edilerek yapılacağınıda ifade etti.

Başkan Dr Erhan Erol “Buradaki arsaya TRT 64 katlı İstanbul’un en büyük binasını yapacak. Burada dev stüdyolar, film platoları, rezidans, alışveriş merkezleri yer alacak. Alışveriş merkezini gezenler aynı zamanda sevilen dizilerin çekimlerini de cam bölmeli stüdyolardan seyredebilecekler” diye konuştu.