Gündem
13 Ağu 2011 15:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:40

TRT'DEN CUMHURİYET YAZARINA "SANSASYON" DAVASI!

TRT yönetimi, Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarlarından Işık Kansu ve yazısında adı geçen Haber-Sen yöneticisi Osman Köse hakkında tazminat davası açtı.

TRT, dava dilekçesinde, Işık Kansu'nun 4 Temmuz 2011 tarihindeki "Sürgüne Uğrayan Sendikacı" yazısını 'Kamu yararı gözetilmeden, sırf sansasyon yaratmak ve okuyucunun ilgisini çekerek kişisel menfaat saağlamak amacıyla' kaleme aldığı iddia edildi.

Işık Kansu'nun Cumhuriyet'te konuyla ilgili köşe yazısı;

Sansasyon Yaratmışız

Meslektaşımız, Haber-Sen yöneticisi Osman Köse’nin TRT’deki bir tartışma sonunda soruşturmaya uğratıldığını, ardından da Ankara’dan Mersin’e sürüldüğünü dile getirmiştik.

Bu, büyük bir suçmuş meğer. TRT Hukuk Müşavirliği hakkımızda dava açmış. Dava dilekçesinde neler var, neler...

Osman Köse’nin tartıştığı kişi, yazdığımız gibi TRT Genel Müdür Yardımcısı Ali Güney değil, TRT’de yapım elemanı olan Ali Güney’miş. Dolayısıyla, bizim amacımız haber yapmak değil, TRT’yi karalamakmış.

Mersin’e sürülen sendikacı Osman Köse’nin ataması hukuka ve mevzuata uygunmuş...

Basın meslek ilkelerine uymamışız. Kurum hakkında “yandaş, kadrolaşmak, usulsüzlük gibi kişilik haklarına ağır saldırıda bulunarak”, “okuyucunun ilgisini çekerek” kişisel menfaat sağlamışız, sansasyon yaratmışız.

Oysa, TRT’de yandaşlık da kadrolaşma da, usulsüzlük de yokmuş... Üstelik TRT, TÜİK’e göre en güvenilir ikinci kurummuş.

“Vay canına sayın seyirciler” diyelim ve bir önceki yazımızın son tümcesini yineleyelim:

Hey; Türk-İş’in uyuyan güzelleri, yöneticilerini milletvekili yapma becerisini gösteren DİSK’in ve Hak-İş’in yöneticileri ve de mangalda kül bırakmayan Avrupa sendika konfederasyonları... Duyuyor musunuz sendikacı Osman Köse’nin çığlığını?