Medya
20 Nis 2021 22:53 Son Güncelleme: 21 Nis 2021 09:49

TRT’den AA’ya bir üst düzey transfer daha! Hangi görevi yürütecek?

Serdar Karagöz’ün Anadolu Ajansı’nda Genel Müdür olmasının ardından, taşlar yerinden oynuyor.

TRT Uluslararası Haber Kanalları Genel Yayın Yönetmeni görevini yaparken Anadolu Ajansı’nın başına getirilen Serdar Karagöz, kendi ekibini kurmaya devam ediyor.

En son AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, görevini Yusuf Özhan'a, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya ise Oğuz Enis Peru'ya devretmişti.

Bir diğer atama ise Anadolu Ajansı Haber Akademisi’ne yapıldı. Bora Bayraktar, Haber Akademisi Direktörü olarak Anadolu Ajansı’nda göreve başladı.

Deneyimli gazeteci Bora Bayraktar, mesleğe muhabirlikle başlamıştı. Bir dönem CNN Türk Genel Müdürlüğü de yapan Bayraktar, son olarak TRT World Program Departmanı Direktörlüğü görevini yürütüyordu.

BORA BAYRAKTAR KİMDİR?

1973 İstanbul doğumlu Bora Bayraktar, uzun yıllar Türkiye'de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde önde gelen medya kuruluşlarında görev yapmış, uzman gazeteci, yazar ve akademisyendir.

Bayraktar, Euronews İstanbul Temsilciliğini 5 yıl aktif bir şekilde yürüttükten sonra CNN Türk Genel Müdürü olarak görev aldı.

İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdüren Bayraktar, gazeteci kimliği ile Afganistan, Irak, Suriye, Kosova, Ban Şeria ve Gazze gibi pek çok savaş bölgesinde yer almış, Orta Doğu, Balkanlar ve Güney Kafkasya'da 25’ten fazla ülkede habercilik yapmıştı.