Gündem
24 Eki 2011 18:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:56

TRT'DEN 11 SAAT REKLAMSIZ DEPREM YAYINI!

Van'dan gelen deprem haberlerinin ardından başta haber kanalları olmak üzere tüm TV kanalları deprem özel yayınlarına geçti.

TRT Haber ise 11 saatlik yayın süresince hiç reklam yayınlamadı.
Dün öğle saatlerinde Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki deprem haberlerinin ardından, başta haber kanalları olmak üzere bir çok TV kanalı neredeyse tüm gün depreme özel yayın yaptı. Deprem bölgesinden canlı bağlantılar, arama kurtarma çalışmalarına yönelik eğitici bilgilerin yanı sıra konuyla ilgili stüdyo konukları yayınların odak noktasıydı.

Şüphesiz tüm haber kanalları pazar günü rehavetinden kısa sürede kurtulup gün boyu yayınlarını sürdürdüler. Günün en dikkat çeken yayını ise TRT Haber’den geldi. Zira TRT Haber, zaman zaman TRT ve hatta TRT Müzik ile yaptığı ortak yayınlarda hiçbir kesintiye gitmedi. Dün öğlen saat 14.00’te deprem özel yayınına başlayan TRT Haber, gece 01.15’e kadar reklam arası ve yayın akışı vermeden yayınını sürdürdü. Yayın boyunca spikerler değişti ancak kesintiye gidilmedi. Ayrıca yayınlarda farklı konularla ilgili hiçbir bilgi de verilmedi. Reklam ve ticari amaç gütmeden yapılan bu yayında elbette TRT’nin Kamu Yayıncılığı yapmasının önemi büyük. Ancak yine de diğer kanallardan farklı bir uygulama olduğu için dikkat çekmeye değer.