Polemik & Kulis
23 Eki 2021 16:25 Son Güncelleme: 23 Eki 2021 16:29

TRT’deki üst düzey ayrılıklara bir yenisi daha eklendi! Yeni yönetim çalışmak istemedi

TRT yönetiminde gerçekleşen görev değişikliğinin ardından kurum içerisinde yaşanan ayrılıklara bir yenisi daha eklendi.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nda (TRT) geçtiğimiz aylarda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Prof. Dr. Ahmet Albayrak, Genel Müdürlüğe de Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı’nın atanmasıyla başlayan yenilenme süreci tüm hızıyla devam ediyor.

İbrahim Eren’in görev süresinin dolmasıyla birlikte başlayan süreçte bir çok isimle yollar ayrıldı. Son olarak, ayrılanlar kervanına Ümit Çetin katıldı. Çetin, TRT’ye gelen yeni ekibin kendisiyle çalışmak istememesi üzerine Haber Koordinatör Yardımcılığı görevinden ayrılma kararı aldı.

ÜMİT ÇETİN KİMDİR?

1984’te Ankara’da dünyaya geldi. Kamu Yönetimi okudu ancak yaşamının büyük bölümünde gazetecilik yaptı.

Mesleğe Ses TV’de muhabir olarak başladı. Dönemin güncel politik gelişmelerini takip etti. Bir süre sonra Ses TV’de İstihbarat Şefi olarak görevlendirildi.

2010’a kadar Ses TV haber merkezinde yöneticilik yaptı. Televizyonun Beyaz TV’ye dönüşüm sürecinde de aynı görevi sürdürdü. Beyaz TV’de bir süre muhabirlik yaptıktan sonra vatani görev için önce Balıkesir ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti.

Askerlik dönüşü Kanal A televizyonunda muhabir olarak göreve başladı. Bir süre sonra orada da editör olarak görevlendirildi. Hafta içi her gün ekranlara gelen “Akşam Ajansı” programını hazırladı.

11 ay süren Kanal A macerası 2012’de 24 TV’ye transferle sonuçlandı. 24 TV’de muhabir olarak görev aldı.

2013’te 24 TV Ankara Editörü olarak atandı. 2015 yılına kadar bu görevde devam etti.

2015’te 24 TV Ankara Haber Müdürü oldu. 2017 yılında ise Haber Koordinatör Yardımcılığı görevi için TRT’ye transfer oldu.