Gündem
15 Kas 2010 17:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:48

TRT'DEKİ AĞCA RÖPORTAJI BU İKİLİYİ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ! (VİDEO)

Devlet televizyonuna çıkartılan İpekçi'nin katili Ağca, Habertürk'ün iki ismini birbirine düşürdü. İşte canlı yayındaki o tartışma...

TRT Haber’de Kozmik Oda programına konuk edilen Milliyet gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca, Habertürk’te Medya Kritik programını yapan Ahmet Tezcan ve Doğan Satmış’ı birbirine düşürdü.

Tezcan dün Zaman gazetesinde TRT’nin yaptığının habercilik olduğunu yazmış ve eski yardımcısı Rıdvan Memi’yi desteklemişti. Doğan Satmış bu yazıyı ve bir katilin devlet televizyonuna çıkartılmasını sert bir şekilde eleştirdi.

İşte Satmış ve Tezcan’ın gerilmesine yol açan o tartışma:

Doğan Satmış: Dünkü yazını okudum... Hiç katılmıyorum. Özellikle Ağca’nın İpekçi’yi öldürmesi ile ilgili komplolar üretilip bunun Milliyet’in satışı ile ilişkilendirilmesi...

Ahmet Tezcan: Uğur Mumcu’nun kitabında da var bu iddialar. Hatta Mumcu’nun kitabındaki iddialardan dolayı ikinci İpekçi davası açıldı. Ve Mumcu 4 saat ifade verdi. İfade veren bir isim de Aydın Doğan. Tamaşa Dural’ın kitabı var... Kitapta, Sami Kohen’den Ergin Konuksever’e kadar, ipekçi’nin Milliyet’in satışa engel olduğuna şahitlikter anlatılıyor. Enteresan iddialar var. ama bu böyledir deme imkanımız yok. Fakat çok da yabana atılmayacak iddialar.

D.S.: Ağca’nın TRT’de İpekçi cinayeti ile ilgili soru sorulmaması, neredeyse korunuyor gibi bir imaj çizilmesi kötü bir geleneğin devamı... Biliyorsun bir Başbakan Demirel, ’bana milliyetçiler adam öldürtüyor dedirtemezsiniz’ dedi... Bir başka başbakan Çiller ’Bu ülke için kurşun atan da şereflidir’ dedi. Ardından Dink’in katilinin bayrak önünde pozlar verdirildi. Ağca’nın devlet televizyonuna çıkartılması da bu geleneğin devamı.

A.T.: Birand’ın, Ağca iade edildiği zaman kendisini Ağca’nın ünü üzerinden parlattığını gördük. Memi’nin röportajında eleştirilebilecek hiç bir yan yok. Papa suikasti ile ilgili ilk defa isimler söyleniyor. Bu işin arka planında CİA var mı yok mu diye sordu.

D.S.: Ragıp Duran çok güzel yazmış. Ağca’nın iki yönü var. 1. İpekçi cinayeti, 2. Papa Suikastı... Roman kahramanı gibi ekrana çıkartmamak lazım.

A.T.: Ağca Türkiye’ye iade edildiği zaman ilk röportajı yapan Vatan gazetesiydi. İki gün yayınlandı Ağca röportajı ama internette yok. Bulamazsın.

D.S.: O da yanlış. Ama şunu sorayım Öcalan’ı çıkartıp şehitler ile ilgili soru sormama şartını kabul edecek mi TRT.

A.T.: Öcalan ile röportaj yayınlanıyor. Karayılan ile röportaj yayınlanıyor. Bir gazeteci tercihte bulunur. İpekçi cinateti Türkiye’yi ilgilendirir. Papa Cinayetini sorgularsan bütün dünya bu konuyu konuşur. Ben gerçekten gazetecilik yaptığını düşünüyorum. Bu bir tercih. Memi tercihini o yönde yapmış.


İŞTE O TARTIŞMA-İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN