Televizyon
29 Mar 2016 08:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:25

TRT’de skandal belgesel! "Kendimi patlatırım!"

Devletin resmi kanalı TRT'de canlı bomba propagandası yapıldı.

TRT Belgesel kanalında yayınlanan görüntülerde, küçük bir Suriyeli kız çocuğuna babasını öldürenlerle ilgili sorular sorulduğu görülüyor.

Babasını öldüren kişileri ‘katiller’ olarak tanımlayan kıza yöneltilen “Savaşmak zorunda kalsan ne yapardın” sorusu ise belgeselin tepki çeken bölümü oldu.

Sosyal medya kullanıcıları, TRT Belgesel’ kanalının küçük kızın, “Kontrol noktasında kendimi patlatırdım” cevabını yayınlamasına tepki gösterdi.




CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TRT Belgesel kanalında yayınlanan "Pusula Doğu" isimli programda geçen ifadelere twitter hesabından sert tepki gösterdi.

'TBMM'YE TAŞIYACAĞIM'
Programda küçük yaşta ve babası öldürülen Suriyeli bir kız çocuğuna sorulan sorular ve çocuğun verdiği cevaplarda geçen "savaşmak zorunda kalsan ne yapardın?" sorusu karşısında, "kontrol noktasında kendimi patlatırdım" cevabının kabul edilemez olduğunu ifaden eden Yarkadaş, twitter hesabından şu ifadelerde bulundu:

“TRT’de yapılan canlı bomba propagandasını TBMM’ye taşıyorum. Yaptıkları yayıncılık ilkelerine aykırıdır. Canlı bomba olmayı teşvik ediyorlar. TRT'de yayınlanan belgesel, "suçu ve suçluyu övme" kapsamındadır. TRT, TCK 215. Maddeye göre suç işlemiştir.”