Gündem
14 Tem 2021 17:19 Son Güncelleme: 15 Tem 2021 00:09

TRT'de devir teslim töreni yapıldı

10 Temmuz 2017 tarihinde 4 yıllığına TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak atanan İbrahim Eren, Yönetim Kurulu Başkanlığını Prof. Dr. Ahmet Albayrak’a, Genel Müdürlük görevini de Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı’ya devretti.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile TRT’nin yönetim kadrosu değişti. Prof. Dr. Ahmet Albayrak TRT Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanırken, görev süresi dolan İbrahim Eren’in yerine Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı TRT Genel Müdürü olarak göreve başladı. Eren, iyi dilekleriyle birlikte görevini Sobacı’ya devretti.

TRT’de 4 yıl Genel Müdür Yardımcısı, 4 yıl da Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olmak üzere 8 yıl görev yapan İbrahim Eren, görev süresinin dolması nedeniyle Genel Müdürlük bayrağını Mehmet Zahid Sobacı’ya devretti. İyi dilek ve başarı temennilerini sunan Eren, “’Özü Sözü İnsan’ anlayışını daha ileri taşıyacaklarına inanıyorum,” dedi.

Eren: “Kurumu bizden ileri götüreceklerine inanıyorum”

TRT gibi köklü bir kurumda 8 yıldır hizmet vermekten çok mutlu olduğunu söyleyen İbrahim Eren, “Birçok açıdan TRT olarak geldiğimiz noktada yeni başlayan arkadaşlarımızın “Özü Sözü İnsan” anlayışını daha ileri taşıyacaklarına, izlenme oranlarını sadece Türkiye’de değil uluslararası alanda da artıracak bir anlayışla kurumu bizden daha ileriye götüreceklerine inanıyorum. Bu vesile ile yeni Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Zahid Sobacı’ya hayırlı uğurlu olsun diyorum,” dedi.

Sobacı: “TRT’nin bir dünya markası olma konumunu pekiştirmek temel hedefimiz”

İbrahim Eren’e bu zamana kadarki hizmetleri ve değerli katkıları için teşekkür eden TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, “Yarım asrı aşan bir süredir ülkemizin görsel ve işitsel hafızasını oluşturan Türkiye Radyo Televizyon Kurumumuzun uzun soluklu bayrak yarışında yeni bir devir teslim anını tecrübe ediyoruz, heyecanını yaşıyoruz. Kamu yayıncılığının gerektirdiği bir hassasiyet ile ve insanı merkezine alan bir anlayışla yayıncılık yapan TRT aslında Türkiye’nin güzide kurumlarından biri; ülkemizin, milletimizin sesi. Bu anlamda dünyayı evimize getiren ama aynı zamanda bizi de dünyaya tanıtan TRT, insanı ve hayatı anlayabilmek açısından bizlere fırsat sunan bir yolculuğu ifade ediyor. Bu yolculuk hep daha ileriye doğru,” açıklamalarında bulundu.

Bu devir teslim töreninin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü arefesinde gerçekleşmesinin daha da anlamlı olduğunun altını çizen Sobacı, “Yeni yönetim döneminde de aslında TRT’nin bir dünya markası olma konumunu pekiştirecek şekilde adımlar atmak bizim en temel hedefimiz olacaktır. Dün olduğu gibi bugün de TRT çatısı altında hem ulusal, hem uluslararası düzeyde, nitelikte ve içerikte en iyisini yapma, en iyisi olma yolunda bizler de elimizden geldiğince, var gücümüzle adım atmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

TRT ailesine katılmaktan ve Türkiye’ye hizmet etme imkânı bulmaktan mutlu olduğunu ifade eden Sobacı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı buradan bir kez daha arz ediyorum. TRT ailesine, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum,” ifadeleri ile görevi Eren’den teslim aldı.