Gündem
04 Eyl 2010 17:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:35

TRT'DE BAŞÖRTÜ SKANDALI!

TRT'de yayınlanan “Can Veren Pervaneler” isimli edebiyat programında başörtüsü skandalı yaşandı.

Yapımcılığını Vahap Candan'ın üstlendiği, Yönetmenliğini Nihal Tunç’un yaptığı ve Av. Nur Hayati İnanç tarafından sunulan “Can Veren Pervaneler” isimli edebiyat programında başörtüsü skandalı yaşandı.

TRT’de yayınlanan ‘Can Veren Pervaneler’ programına konuk olarak davet edilen Edebiyat ve Müzik araştırmacısı Zeynep Yıldız başörtülü olduğu gerekçesiyle yayına alınmadı.

Program için İstanbul'dan Ankara'ya giden Zeynep Yıldız, ilk olarak TRT msiafirhanesinde ağırlandı. Ardından çekim önü makyajı yapılmak üzere yayına hazırlığı gerçekleştirildi.

Katılım için gerekli işlemler yapıldığı sırada başlamak üzere olan program ve TRT adına 2010 Türkiye'sinde "tam bir skandal" yaşandı.

Başlangıca dakikalar kala kendisin yayına alamayacakları bilgisi verilen Zeynep Yıldız şok oldu. Bir an şaşkınlık yaşayan konuk Yıldız ısrarla sormasına rağmen uzun süre yayına alınmama gerekçesini öğrenemedi. Merak ve ısrarını kararlılıkla sürdüren mağdur konuğa ilerleyen dakikalarda Başörtülü olduğu için programa alınmadığı bilgisi verildi.

Yaşanan skandal gelişmenin bilgisinin TİMETURK haber merkezine gelmesi üzerine gün boyu ısrarlı bir şekilde e-posta ve telefonla program sunucusunu arayan haber ekibimiz hiçbir şekilde cevap alamadı.

Farklı bir numara üzerinden arama yapan ekibimize bu kez cevap veren Av. Nur Hayati İnanç, önce Zeynep Yıldız’ın stüdyodan çıkartıldığını kabul ederek gerekçe olarak stüdyoda yer kalmamasını gösterdi.

Ardında Divan Edebiyatı ile ilgileniyorsanız, sizi de programa konuk alalım teklifi alan TİMETURK muhabirinin bu teklifi geri çevirmesi üzerine başörtülü olduğu için stüdyodan çıkartılan Zeynep Yıldızı arayıp görüşeceğini belirtti.

Görüşmenin bir kaç dakika sonrasında TİMETURK haber merkezini arayan sunucu İnanç, şunları anlattı: "Konuğun stüdyodan çıkarma talebin yönetmenden geldi ve bana ‘Konuk başörtülü, bu şekilde konuğu programa alamayız. Konuğa bunu siz söyleyiniz’ dedi diyor. Ben de, ‘başörtülü diye cüzamlı muamelesi yapmak kırıcı olur’ dememe rağmen ikna edemedim. Maalesef konuk programa alınmadı. Ama ilerleyen programlardan birine almayı düşünüyorum". Konudan TRT yönetiminin haberdar olduğunu sanmıyorum diyen İnanç, ekliyor; “Zaten konuklara ben değil yapımcı ve yönetmen karar veriyor. Ben sadece sunuyorum.”

YÖNETMEN KONUŞMAK İSTEMİYOR SUNUCU YÖNETMENİ SUÇLUYOR

Program yönetmeni Nihal Tunç "Bu konuda bilgi vermek istemiyorum" demekle yetindi.

Timetürk

ETİKETLER
#TRT #başörtü