Televizyon
07 Eyl 2017 21:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:06

TRT1'in yeni dizisi Yalaza'nın yayın tarihi belli oldu

Sezona bomba gibi girmeye hazırlanan TRT’nin yeni dizisi ne zaman başlıyor?

TRT1'in yeni dizisi Yalaza 16 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'de ekran macerasına başlıyor.
Ünlü yapımcı ve yönetmen Osman Sınav ve Hasan Kaçan yeni dizisi Yalaza için bir araya geldi.

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde çekimlerine başlanılan dizinin senaristliğini Hasan Kaçan yaparken yapımcılığını ve yönetmenliğini Osman Sınav üstleniyor. Osman Sınav ile birlikte Mehmet Bahadır Er ve Yücel Hüdaverdi de dizinin yönetmenliğini paylaşıyor. Alışıldık Anadolu dizilerinden farklı anlatımıyla yeni sezona iddialı hazırlanan Yalaza oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor.

Sinan Albayrak, Didem Balçın, İpek Tuzcuoğlu, Erol Aksoy, Kadir Çöpdemir, Hasan Kaçan, Gamze Karaduman, Merve Erdoğan, Lalizer Kemaloğlu, Ergül Miray Şahin, Mert Carim, Tibet Tursun, Kerem Muslugil, Ercü Turan, Zeynep Gülmez, Gizem Koçer, Erdal Cindoruk, Elif İnici, Batuhan Aydar, Özkan Ayalp, Ömer Gecü, Eray Ayaz, Eylül Naz Özgen gibi isimlerin bir araya geldiği Yalaza, sıcak ve tarihi kasaba görüntüleriyle ekrana gelecek.

YALAZA NE DEMEK?

Yalaza, Adapazarı Taraklı’ya özgü bir anlatım sanatı. Günümüz tabiriyle birini ‘işletmek’ de denilebilir. Canı sıkılan, bezgin kişilerin yüzünü güldüren yalaza, zor zamanların da sığınağı. Yalaza, insanı uykudan uyandırır, ayıltır ve dikkatli olmayı telkin eder. Öyle uyuşuk uyuşuk oturursanız başınıza neler gelir, neler.