Televizyon
20 Eyl 2016 23:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:32

TRT World'de 15 Temmuz depremi! 'Gidişatı' beğenmeyen 7 gazeteci istifa etti!

TRT’nin uluslararası İngilizce yayın yapan kanalı TRT World’de, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında haber bağımsızlığını savunan yedi gazetecinin istifa ettiği ortaya çıktı.

The Wall Street Journal’dan Dion Nissenbaum’un haberine göre son bir ayda, 220 kişilik editör kadrosundan en az yedi kişi kanalın ‘gidişatını’ beğenmediği için istifalarını sundu. İstifalarını sunan gazeteciler, darbe girişiminin ardından hükümetin başlattığı operasyonları eleştiren görüşlerin hasıraltı edildiğini bildirdi.

İstifacılardan biri ise, TRT World’ün gerçek yayıncılık yapacağına dair umutlarını kaybetmesini ise, “Darbe girişiminin ardından, kanalın profesyonel, uluslararası yayıncılık standartlarını uygulamak gibi bir niyeti olmadığı apaçık belli oldu” ifadeleriyle duyurdu.

‘Hangi medya organizasyonu bağımsız ki’

TRT World’ün Şef Editörü Resul Serdar Ateş ise, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kanal içeriğine herhangi bir etkisi olduğu iddialarını yalanladı. Ateş, “Şef editör olarak Ankara’dan yayınlarımızla alakalı tek bir telefon bile almadım” ifadelerini kullandı.

Daha önce BBC’de görev alan, halihazırda TRT World’de çalışan Nick Morgan da istifacı gazetecilerin haklılık payı olduğunu gösteren bir açıklama yaptı: “Devlet şu anda yaralı durumda. Kanalın özgür ve bağımsız olduğunu söylemek kolay değil ancak hangi medya organizasyonu öyle ki?”