Gündem
10 Ara 2015 16:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:14

TRT ve AA'da "boş tarihli istifa dilekçesi" depremi!

Numan Kurtulmuş, kendine bağlı TRT ve AA gibi kurumların en tepesindeki isimlerden ‘boş tarihli istifa’ dilekçesi istedi.

Hükümetin güven oyu almasından sonra bürokraside ‘değişim’ beklentisi başladı. Kabineye yeni bakanların girmesi ve bazı bakanların görev alanının değişmesi nedeniyle üst düzey bürokratların da değişmesi bekleniyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise kendine bağlı kurumların başındaki isimlerden ‘boş tarihli’ istifa dilekçesi istedi.

TRT, AA, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü daha önce Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a bağlıydı. Yeni hükümette bu kurumlar Akdoğan’dan alınarak Numan Kurtulmuş’a bağlandı. Kurtulmuş, kendine bağlı kurumların en tepesindeki isimlerden ‘boş tarihli istifa’ dilekçesi istedi.

HEMEN GÖNDERDİ

Bakanın istediği tarihte işleme koyabileceği istifa dilekçesini bir genel müdür hemen gönderdi. Büyük bir kurumun başında bulunan genel müdürün tavrı diğer bürokratların tepkisine neden oldu.

BİR ÇOĞU REDDETTİ

Bir bürokrat ise istifa dilekçesi isteğini kabul etmedi. Bürokratın “İktidar partisi mi değişti, nereden çıktı bu uygulama” diyerek dilekçe imzalamadığı öğrenildi.

Kaynak: Veli Toprak | Sözcü