Medya
11 Kas 2010 11:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:47

"TRT UCUZA ADAM ÇALIŞTIRIYORMUŞ!"

TRT'nin dışarıdan program yapan gazetecilere ödediği ücretler açıklandı, rakamlar tartışmaya açıldı!

TRT ucuza çalıştırıyor

TRT’nin dışarıdan program yapan gazetecilere ödediği ücretler açıklandı. Peşin peşin söyleyeyim TRT ucuza adam çalıştırıyormuş.

Özel kanallarda isimli gazetecilerin bölüm başına aldıkları paraları gayet iyi bilirim. Orada kapılar bölüm başı 5 bin liradan açılıyor, 15 bin liraya kadar çıkıyor. Hem haber sunan hem program yapan isimlerse zaten paket anlaşma yaptıkları için onların aldıkları paralar onbinlerce dolar seviyesinde. Başka bir örnek vereyim, radyolarda, spor kanallarında adı sanı çok duyulmamış adamlar haftada 1 gün, 40 dakika yorum yapıyor ve yine TRT’de program yapan adamlar kadar maaş alıyorlar.

Tartışma başlayınca TRT’den tanıdığım bir arkadaşımı arayıp, “Program bütçeniz ne kadar arttı” diye sordum. Aldığım cevap ilginçti, TRT Haber’in program bütçesi geçen seneye göre beşte bire düşmüş. Dedim ya, TRT ucuza adam çalıştırıyor.

Aydın Doğan, Turgay Ciner, Mehmet Emin Karamehmet starlarına, Sadettin Saran radyolarında yorum yapanlara verdikleri ücretleri açıklarlarsa ne kadar haklı olduğum daha iyi anlaşılır.

Asabi Adam / Star Gazetesi