Televizyon
18 Ara 2015 09:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:15

TRT, ‘Türk’ü silecek ‘Turkuaz’ gelecek!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a bağlanan TRT’de sular durulmuyor. Genel Müdür Şenol Göka, giderayak TRT Türk’ün kapatılması kararı aldı.

TRT, ‘Türk’ kanalına veda etmeye hazırlanıyor. TRT Türk olarak özellikle yurtdışında Türkiye’nin ‘yüzü’ olan kanalın kapatılması kararlaştırıldı. Kurum ayrıca Avaz olan kanalın adını da ‘Turkuaz’ olarak değiştirecek. TRT yeni hükümette Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a bağlandı. Kurtulmuş da kendisine bağlı kurumların yöneticilerinden boş tarihli istifa dilekçesi topladı. İlk istifa metnini veren de TRT Genel Müdürü Şenol Göka oldu. Göka, kurumda değişiklik beklenirken TRT Yönetim Kurulu’nu toplayarak kritik kararlar aldırdı.

ERDOĞAN DA KATILMIŞTI

2009 yılında yayın hayatına başlayan TRT Türk kanalının kapatılması kararlaştırıldı. Daha çok yurtdışında yaşayan Türkler başta olmak üzere Türkiye’nin dışarıdaki sesi olan kanalın kapatılma kararı alınması dikkat çekti. TRT Türk’ün yayın hayatına girmesi dolayısıyla İstanbul’daki Çırağan Sarayı’nda 8 Mayıs 2009’da bir gala düzenlenmiş ve dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan da galaya katılarak bir konuşma yapmıştı. Erdoğan, “Dünyanın 20 ayrı yerinden, 24 saat canlı yayın yapacak TRT Türk, ülkemizin, milletimizin, kültürümüzün adeta dünyaya açılan penceresi olacak’’ demişti.

CNN’E RAKİP OLACAKTI

TRT’de ikinci bir kanal kapatma da Avaz’da yaşanacak. TRT Avaz kanalı da kapatılacak ancak bu kanal Turkuaz adıyla yeni bir kanal olarak yayın hayatına devam edecek. CNN, BBC, El Cezire kanallarına rakip olarak kurulan TRT Türk’ün kapatılması girişimiyle ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bilgi verilmediği öğrenildi.(Sözcü)