Polemik & Kulis
19 Oca 2016 11:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:18

TRT Spor'dan ayrılık! Hangi isimle yollar ayrıldı? (Medyaradar/Özel)

TRT'de yaşanan üst düzey değişiklikler beraberinde ayrılıkları da getirdi.

TRT Spor’da 2 Mart 2015 tarihinden bu yana Spor Manşet programını sunan Bülent Tuncay’ın kanalla yolları ayrıldı.

Hafta içi her gün saat 11.00- 12.30 arası yayınlanan programda, basında yer alan manşetler ve haberler değerlendiriliyor, programda ayrıca Spor Toto Süper Lig’den Bundesliga’ya kadar bir çok önemli maçın özetleri de yer alıyordu.

Tuncay'ın ayrılığıyla boşalan sunuculuk görevine Serkan Yetkin getirilirken yorumculuk görevini önceden olduğu gibi Cem Dizdar yürütecek. Tuncay ayrılık kararını twitter hesabından böyle duyurdu:

BÜLENT TUNCAY KİMDİR?

1970 yılında İstanbul'da doğan Bülent Tuncay, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Gazetecilik mesleğine Güneş gazetesinde stajyer olarak başladı.

1989 - 2000 yılları arasında Hürriyet'te, 2000 - 2006 yılları arasında Sabah Grubu bünyesindeki Yenibinyıl, Sabah, Fotomaç, Kanal 1'de muhabir, foto muhabiri, editör, yayın yönetmeni, müdür yardımcısı, programcı olarak çalıştı.

Sabah ve Fotomaç'ın yayınladığı "Avrupalı Aslanlar", "Avrupalı Kartallar", "Avrupalı Kanaryalar" ekleri ile yine Fotomaç'ta yayımlanan "Yıldızlar Ansiklopedisi"ni hazırlayan ekipte yer aldı.

Sabah gazetesinin çıkardığı "Şut" dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Fotoğraf dalında 3 ödülü bulunan Tuncay'ın Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan "Galatasaray Tarihi" isimli bir kitabı mevcut.

Tuncay, halen Fotomaç gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor ve Show TV'de spor haberleri editörlüğü görevini yürütüyor.