Medya
03 Ara 2010 08:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

TRT SPOR ARTIK NEYİ BEKLİYOR?

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve TRT'den sorumlu Devlet Bakanı Bülent Arınç'a TRT 3 sorusu

TRT Spor neyi bekliyor?

Şimdi yazacaklarımızı Genel Müdürü İbrahim Şahin ve TRT'den sorumlu Bakan Bülent Arınç'ın okumasını istiyoruz. Takip ettiğimiz kadarıyla TRT-3'ün TRT-Spor'a dönüşmesinin önünde hiçbir engel kalmadı. Niye bekleniyor hala anlamış değiliz. Yapılacak tek iş Açık Öğretim'e uygulananın aynı olacak. Meclis TV'yi, 'Turizm ve Belgesel' kanalına monte edeceksiniz. Bunu yaptığınız anda tüm sporseverlere 'Şapkayı havaya attırırsınız'. 'Bank Asya Birinci Ligi', birinci kanaldan asıl yerine aktarılır. ULEB'teki Asvel-Beşiktaş maçını Haber Türk'e sallamaktan kurtulursunuz.
...

Bundesliga, İspanya Basketbol Ligi, zaten olması gereken yerde. Tenis, yüzme, kayak, boks, paten, binicilik, güreş, tüm amatör sporlar ve diğerleri TRT-Spor'dan verilecek. Belgeseli, nostaljisi, günceli, her şey birarada. Eldeki kaynakların zenginliği ortada.
...
Diğer 14 ekrandan geriye stüdyo sıkıntısı kalıyorsa, bunun çaresi basit; kiralama sistemi. En önemli avantaj ise, işin başına Ersin Küçükbarak gibi ismin getirilmesi. Kim bilir onun kafasında hangi 'Kozmik projeler' var. Anlayacağınız şeker, yağ, un hatta irmik mevcut. Her şey hazır. Yukarıdan gelecek tek bir emir bu işi hayata geçirir; 'Helvayı yapın'. Yani TRT-Spor'un kurdelesi kesilsin. Bu işi de Sporcu Başbakan çok iyi becerir.

Burhan AYERİ / AKŞAM