Kitap
18 Kas 2013 12:10 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:51

TRT spikeri yazdı; Ben Senin Bildiğin Kızlardanım!

Ben Senin Bildiğin Kızlardanım, TRT spikeri Hakan Urgancı’nın kadınlar hakkındaki denemelerinden oluşuyor.

İkili ilişkiler ve aşk konuları etrafında kadınların davranışlarını, karakteristik özelliklerini inceleyen yazar; belli nitelikler etrafında 23 ayrı kadın profili belirliyor. Kitabın ilk bölümünü oluşturan karakter analizleri içerikli denemelerin sonunda, tanımlan kadın profiliyle örtüşen hikâyeleştirilmiş anlatılara yer veriliyor.

Kitabın diğer bölümlerinde aşk tanımı etrafında tartışmalar ve ikili ilişkiler özelinde yine kadınlar hakkında denemelere yer veriliyor.

Kitabın sonunda, kalıplaşmış bazı cümlelerin kadınların dünyasında hangi yan anlamları ifade ettiğini görebileceğimiz bir de kısa sözlük mevcut.

Yazarın denemelerinde, dil kullanımı hem biçim hem de içerik bağlamında dikkat çekiyor. Gündelik hayatımızda aşina olduğumuz belli tavır ve davranışları kategorize ederken kadınlar için yapılan “karınca kadınlar”, “mayın kadınlar”, “asma köprü kadınlar” gibi tasvirler kullanıyor.


Hakan Urgancı 1970’de İzmir’de doğdu. 1998 yılında TRT’de spiker olarak çalışmaya başladı. Bir Kelime Bir İşlem, Sayısal Gece, Pazardan Pazara sunucu olarak görev yaptığı yapımlardan bazılarıdır. Spikerlik dışında kişisel gelişim kategorisinde üniversitelerde söyleşilere katılıp eğitimler veriyor.

City Trend dergisinde ve Yeni Asır gazetesinde köşe yazarlığı da yapan Hakan Urgancı’nın ‘Ben Kim Konuşmak Kim’ , ‘Herkes İçin Karizma’ ve ‘Hayat Seni Cümle içinde Kullandı’ isimli üç kitabı bulunmaktadır.