Medya
30 Tem 2022 09:55 Son Güncelleme: 30 Tem 2022 10:03

TRT spikeri Canan Yener Reçber'e online soygun: Dolandırıldığını açıkladı

TRT Haber spikeri Canan Yener Reçber, internet üzerinden dolandırıldığını söyledi. Reçber, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla yaşadıklarını anlattı.

TRT Haber spikeri Canan Yener Reçber, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla online dolandırıcılık mağduru olduğunu söyledi. Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, konuyu köşe yazısına taşıdı.

Reçber, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Hesabıma girilerek kredi kartımdan yüklü bir alışveriş yapılmış. Giyim firması sorumluluk kabul etmiyor, kargoyu durdurmuyor. Hesabımdaki değişikliği paylaşmıyor. Banka üzerinden yapılan alışveriş için mobil onay kodu istenmediği gibi adresimin dışında bir şehirden yapılan sistematik alışverişe dair hiçbir bildirim, mesaj yok. Çözüm noktasında kimse yok.”

"HERKESİN BAŞINA GELEBİLECEK BİR OLAY"

Eyüboğlu'nun yazısı şöyle:

"Dijital soyguncuların cirit attığı sanal alemde online alışveriş yapmak için hesap açan herkesin başına gelebilecek bir olay.

Yaşadığı mağduriyeti moda firması ve kredi kartı hesabının bulunduğu bankanın Twitter hesaplarını da etiketleyerek, kamuoyu ile paylaşan spikere “Geçmiş olsun” diyenler ve yol gösterenlerin yanı sıra, “Canan Hanım, şikayeti Tüketici Mahkemesi’ne değil Twitter Mahkemesi’ne yapmış. Biz de bundan sonra böyle yapalım” diye yazan ilginç tipler de oldu.

Moda kuruluşu ve bankanın Twitter hesapları, Canan Yener Reçber’in şikayetine duyarsız kalmadı!

İki hesap da spikerden istedikleri bilgileri DM’den yazmasını istedi.

Banka, spikerin Twitter hesabını etiketleyerek hitap ederken, moda firmasının tweet’lerine “Merhaba Canan” diye başlamasını dert edip, yorum yazanlar bile çıktı. Birçok firma gibi moda kuruluşunun sosyal medyadaki şikayet ve yorumlara bilgisayar aracılığıyla yanıt verdiğini bilmeyenler yazılıma yani robota “Görgü kuralları dersi” verdi.

Şaka gibi!”