Gündem
20 Haz 2011 11:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:29

TRT SÖZLEŞMELİLERİ KADRO İSTİYOR!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi verdiği sözleşmeliler "kadro" vaadinden, TRT'de sözleşmeli olarak çalışanlar yararlanamadı.

Gerekçe ise, TRT'nin "özerk" (!) olması. TRT sözleşmelileri, haklarını savunabilmek için sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta bir sayfa bile oluşturdular.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 4924 sayılı Kanun uyarınca sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışanların memur kadrolarına atanması amacıyla Devlet Memurları Kanununda yapılan değişiklikle halk arasında 4-B olarak bilinen yasa kapsamında çalışan 192 bin sözleşmeli kamu personeli, değişikliğin 4 Haziran tarihli Resmi Gazete'de yayımlanması ile kadroya alındı.

'ÖZERKLİK' KURBANI OLDULAR

Başbakan Erdoğan'ın bu konuda TRT yönetiminden bir talep gelmesi durumunda çalışma yapılabileceğini söylemesi ile yeniden umutlanan TRT sözleşmelileri, bu konuda TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in atacağı bir adımı bekliyor. Kamu kurumlarında çalışan sözleşmelilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili yasa imzalandı ve 4 Haziran Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Böylece kamuda çalışan 200.000’e yakın sözleşmeli personel kadroya geçmiş oldu. Başta Başbakanın "Tüm sözleşmelileri kapsayacak" diye açıkladığı yasa TRT'deki sözleşmelileri kapsamadı. Gerekçe ise TRT ‘nin yasa itibariyle özerk olması ve TRT kanunu....

En azı 10 yıldır çalışan yaklaşık 900 TRT sözleşmelisi, aynı kadroda çalışan memurun yarısı kadar maaş alıyor. Prim, izin ve çeşitli sosyal haklar bakımından memurlara tanınan haklardan yararlanamıyor. Kurum içi yapılan sınavlara giremiyor, terfi edemiyor. Üstüne üstlük onaylanırsa net ücret uygulamasından da faydalanabilmeleri de zor gibi görünüyor.

Bundan sonra TRT memurları bordrolarında yazan net ücreti değil brüt ücreti alacaklar. Böylece maaşları artacak. Ancak sözleşmeliler bu durumdan faydalanamayacak. Bundan yararlanabilmeleri de yine Genel Müdür İbrahim Şahin’in alacağı karara bağlı…

TRT’de yayınlanan seçim programına katılan Başbakan,TRT Haber Koordinatörü Ahmet Böken’in TRT’deki biz sözleşmelilerle ilgili sorusu üzerine, TRT yönetiminden talep gelmesi halinde bu konuda da çalışılabileceğini söyledi. Ancak Genel Müdürlükten hala bir talepte bulunulmadı. Bundan sonra biz sözleşmelilerin tek isteği Genel Müdür İbrahim Şahin’i bu konuda ikna edebilmek ve yönetmelikteki değişikliği yapıp son çıkan KHK kapsamına girebilmek…

TRT sözleşmelileri aynı şartlarda ve koşullarda çalıştığı memur arkadaşlarıyla aynı maaşı alabilmek, aynı haklardan yararlanabilmek istiyor.

Hatta bu konuda tüm TRT’de sözleşmelileri olarak bir Facebook sayfası da kurdular.

TRT Sözleşmelilerinin Facebook sayfası için TIKLAYINIZ
ETİKETLER
#TRT #sözleşme #kadro