Gündem
17 Haz 2010 21:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:23

TRT SONUNDA VUVUZELA İŞKENCESİNE ÇÖZÜM BULDU

TRT, Dünya Kupası maçlarında çekilmez sesiyle milyonlarca insanı bıktıran vuvuzelaya çözüm buldu.

Dünya Kupası maçlarında çekilmez sesiyle milyonlarca insanı bıktıran Güney Afrika çalgısı vuvuzelaya TRT çözüm buldu.

TRT Spor Müdürü ve spor spikeri Yalçın Çetin, sesin yayından daha az duyulması için çalışma başlattıklarını, ancak birkaç gün içinde de çözüme ulaşacaklarını söyledi.

Kupa karşılaşmaları için Güney Afrika’da TRT ekibinin başında bulunan Çetin, vuvuzela gürültüsünden maçı anlatan olarak kendisinin de rahatsızlık duyduğunu, bu yüzden müsabakalara yeterince konsantre olamadığını belirtti.

Türkiye’de olmadığı için, gürültünün yayınlara ne şekilde yansıdığına şahit olamadığını dile getiren Yalçın Çetin, şikâyetleri dikkate aldıklarını aktardı. Çetin, "Maçı izlenir kılan doğal efektin de yayına yansımasından geçtiğine inananlardanım. Ancak burada biraz farklı bir durum var. Lig TV’nin küfürlü tezahüratlara uyguladığı ses kısma uygulaması burada yapılamaz. Burada yayıncı kuruluş birkaç saniye efekti kesiyor. Dünya Kupası maçlarında ise maç boyunca gerçekleşen bir durum var ve efekti 90 dakika boyunca kesemeyiz. Ancak konuyu farklı bir yöntemle, birkaç gün içinde çözme şansımız olacak." açıklamasında bulundu.