Gündem
31 Tem 2011 17:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:37

TRT ŞİFRESİZ YAYINA DEVAM EDECEK Mİ?

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, herkesin aklında soru işare olarak kalan sorulara yanıt verdi. Maçlar şifreli şifresiz mi verilecek?

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, "Hangi takım küme düşürülürse düşürülsün maçları şifresiz yayınlamaya devam edeceğiz" dedi.

Yıllık 40 milyon dolara Bank Asya 1'inci Ligi ve Süper Lig'in geniş özetlerini yayınlama hakkını elinde bulunduran TRT, şike operasyonu sonucunda Fenerbahçe veya Beşiktaş'ın küme düşürülmesi halinde maçları yine şifresiz yayınlayacak.

Şike operasyonundaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, "Digiturk ile veya Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile şike operasyonunun sonucuna yönelik bir anlaşma yapmadık. Bu konuda tüm maddeler açık ve net. TRT olarak Bank Asya 1'inci Ligi'nin yayın hakkı elimizde. Hangi takım küme düşürülürse düşürülsün maçları şifresiz yayınlamaya devam edeceğiz" dedi.

Maçlar TRT ekranında

Son dönemlerde TRT, Digiturk ve TFF arasında bazı anlaşmaların yapıldığı yönündeki bilgileri değerlendiren İbrahim Şahin, şöyle konuştu: "2010 yılında Türk futbol endüstrisi için çok önemli bir yayın ihalesi yapıldı. TRT olarak bu yayın ihalesine maçları ve özetleri şifresiz yayınlamak üzere girdik. Yayın hakkının şifresiz olması bizim için çok önemli. Bank Asya 1'nci Ligi'ni geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da TRT yayınlayacaktır. Hiçbir takımın maçlarını da şifreli yayınlamayı planlamıyoruz. TFF ve diğer yayıncı kuruluşla da anlaşmamız bulunmuyor."

ETİKETLER
#TRT #ibrahim şahin