Gündem
22 Ağu 2010 11:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:34

TRT ŞEŞ'TEN FUTBOL SÜRPRİZİ!

TRT'nin Kürtçe yayın yapan kanalı TRT 6'dan seyircilere sürpriz.

Şifresiz maç keyfini evlere tekrar getiren TRT’nin Kürtçe yayın yapan kanalı TRT 6 (TRT ŞEŞ) her hafta Bank Asya 1. Ligi’ndeki bir karşılaşmayı, Kürtçe canlı yayınla ekrana getirecek.

TRT 6 bu hafta Bank Asya 1. Ligi’nde Pazar Günü İzmir’de oynanacak Karşıyaka - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasını kürtçe canlı yayınlayacak.

Pazar akşamı saat 21.00’da oynanacak karşılaşmayı TRT 6 Haber ve Spor Merkezi Spikerlerinden Yılmaz Aslan sunacak.

Bu yayının Türkiye’de bir ilk olacağı belirtilirken, ’’Türkiye’de ve dünyada ilk defa bir futbol müsabakası 90 dakika Kürtçe canlı olarak ekrana gelecek.’’ denildi.

TRT 6 bundan böyle her hafta Bank Asya 1. Ligi’ndeki bir karşılaşmayı kürtçe canlı yayınlayacak.

ŞEVA FUTBOLE (FUTBOL GECESİ) BANK ASYA 1. LİGİ

Bu arada TRT 6’da yayınlanan ve beğeniyle izlenen Şeva Futbole (Futbol Gecesi)’de bu yıl Bank Asya 1. Ligi’ne yönelik özel yayın yapacak.

TRT 6’da her hafta salı akşamları saat 21.30’da ekrana gelen programın ilk bölümünde Spor Toto Süper Ligi’ndeki haftanın karşılaşmalarından önemli anlar ve yorumlar ekrana gelecek.

Aynı gece saat 23.00’de ise Şeva Futbole’de, Bank Asya 1. Ligi masaya yatırılacak. Bank Asya 1. Ligi’ndeki önemli karşılaşmaların özet görüntüleri ve takımlardaki son gelişmeler Kürtçe yorumlanacak.

ETİKETLER
#trt şeş