Medya
08 Nis 2011 08:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:13

TRT, ''SENSİZ OLMALIYIM'' VE ''AH BİR ATEŞ VER''İ SANSÜRLEDİ Mİ?

Hâlâ dekolteyle uğraşıyoruz. Söylenecek bir söz yok. TRT'nin kafası kim gelse değişmeyecek.

‘SESSiZ OLMALIYIM’ SANSÜRLENDi Mi?

TRT, Efsun’un ikinci albümüyle aynı adı taşıyan ‘Sessiz Olmalıyım’ şarkısının  ‘İçime Her Önüme  Geleni Almamalıyım’ sözleri nedeniyle sansürlendiği haberlerinin asılsız olduğunu söylüyor. Albüm şubat ayında TRT’ye gönderilmiş. Müzik Dairesi, müzikal açıdan Yayın Denetleme ve Koordinasyon Daire Başkanlığı da sözleri denetlemiş. Şarkıların tümü bu iki aşamadan da geçmiş. Söylenen bu.

‘AH BİR ATEŞ VER’ FORMATA UYMAMIŞ

TRT Müzik Dairesi, Zift grubunun ‘Yanlış Şeyler’ albümünde yer alan ‘Ah Bir Ateş Ver’ türküsünü yorumladıkları parçaya türkünün formatını bozdukları gerekçesiyle ‘yayınlanamaz’ kararı verdi.
Bunu sordum. Doğruladılar. Görece bir kavram formata uymamak. Dinledim. Öyle ağım şahın bir yorum değil. Ama formata uymadığı gerekçesiyle yayınlamamak da anlamsız.

Bir de grubun ‘Üvey Aşklar’ şarkısına çektiği klibin, özetle ‘bazı bölümleri erotik’ bulunmuş. Bunu da izledim. Tüm klip boyunca kısa bir zaman diliminde anlatılan hikayenin bütünlüğü içinde yer alan görüntüler. Hâlâ dekolteyle uğraşıyoruz. Söylenecek bir söz yok. TRT’nin kafası kim gelse değişmeyecek.

Ya özeller ne alemde? Onların ‘gizli sansürleri’ var. Mesela kanka ilişkileri var, “Kıllı bıyıklı çıkarmam” diyeni var, gitarın üstündeki yazıyı sansürleyeni var!


Sina KOLOĞLU / MİLLİYET