Medya
11 Tem 2022 20:17 Son Güncelleme: 11 Tem 2022 21:58

TRT savaş muhabiri Elif Akkuş'u anlatan belgeselin ilk bölümü yayınlandı

Künsad Medya Sanat Derneği TRT Savaş muhabiri Elif Akkuş’un hayatını ve meslek yaşamını anlatan iki bölümlük bir belgesel çalışmasına imza attı. Belgeselde Akkuş'un çocukluktan başlayan gazetecilik hayalinin izleri kendi ağzından takip ediliyor.

Künsad Medya Sanat Derneği TRT Savaş muhabiri Elif Akkuş’un belgeselini çekti. İki bölümlük belgeselin ilk bölümü yayınlandı. Mikrofonla ilk buluşmasının ilkokul birinci sınıfta olduğunu anlatan Elif Akkuş ortaokulda riskli bölgelerde gazetecilik yapmanın hayalini kurduğunu söyledi.

Belgeselin 1. Bölümüne bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz

19 yaşında TRT’de staj yapmaya başladığını anlatan Akkuş, “kadının savaşta ne işi var “ algısını yıkmak için verdiği mücadeleyi de anlattı. Elif akkuş belgeselde TRT’nin hem meslek hayatında hem kişisel hayatında büyük önem taşıdığını da vurguladı:

“TRT önemli. Bu kurulduğu zaman da böyleydi şimdi de böyle ben öldükten sonra bir 50 yıl 100 yıl sonra da böyle olacak. Çünkü TRT bir okul. Ben baba ocağından sonra TRT’yi gördüm. Ve orada öğrendim bu işi, hayallerime orada kavuştum. Melek Dener, Başak Doğru, Can Akbel gibi Türkçeyi en iyi şekilde kullanan spikerleri Nermin Tuğuşlu gibi isimlerin arasında öğrendim.”

TRT’de staj yapmak için 1 hafta İstanbul Harbiye Radyoevi’nin kapısında yattığını anlatan Elif Akkuş, ilk savaş bölgesine gidişi görevlendirmesi aldığı andaki heyecanını da anlattı. Gazeteciliğin ancak yürekten hissederek ve isteyerek yapılacak bir iş olduğunu anlatan Akkuş, savaş muhabirliğine giden yolda meslek hayatında karşılaştığı anları da dile getirdi.

Ailesinin kendisine verdiği desteği de anlatan Elif Akkuş, ailesi desteklemeseydi de bu işi yapacağını ifade etti. Belgeselde Elif Akkuş’un ve ailesinin eski fotoğraflarına ve eski görüntülerine de yer verildi.

Belgeselin ikinci bölümü 15 Temmuz Cuma günü yayınlanacak.

İlk bölümde dedesini kaybetmenin hayatındaki önemli kırılma noktası olduğunu da anlatan TRT savaş muhabiri Elif Akkuş, ikinci bölümde babasının hastalığının son aşamaya geldiğini öğrendiği günün sonrasında, onu kaybetme ver bir daha görememe ihtimaline karşı göreve nasıl gittiğini ve hayalini anlattı.

ELİF AKKUŞ KİMDİR?

1977 İstanbul doğumlu . 1998 yılında TRT İstanbul Haber merkezinde stajer olarak mesleğe ilk adımını attı. Irak, Suriye, Libya ve Mavi Marmara saldırısı gibi riskli yerlerde TRT Haber adına muhabirlik yaptı.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yargılandığı dava süreci, Güneydoğu’daki operasyonlar ve 1999 Marmara depremi gibi önemli görevlerde de yer aldı. 2010-2012 yolları arasında hafta içi her gün yayınlanan “Merkez Haber” isimli programı sundu. Görev yaptığı bölgelerdeki özel haberlerle kameraman arkadaşlarıyla beraber bir çok kez ödül aldı. 25 yıldır TRT Haber’de görev yapıyor.