Gündem
19 Oca 2012 18:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:15

TRT RADİKAL'İ YALANLADI!

Açıklamada "Radikal gazetesi kamu yayıncısı TRT'yi bölücü örgüte hedef göstererek büyük bir garabete imza attı" denildi.

TRT Genel Müdürlüğü, dün Radikal gazetesinde yer alan bir haberle ilgili olarak sert bir açıklama yaptı...

Radikal'de dün yayımlanan "Anneni TRT'de gördüm Hristiyan olmuş, ne bu" başlıklı haberde adı geçen TRT, bugün yaptığı açıklamayla Radikal gazetesini sert bir dille eleştirdi.
TRT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:

"TRT'NİN YAYINLAMADIĞI BİR HABER, RADİKAL'DE NASIL HABER OLUYOR?"

Radikal Gazetesi'nde 18.01.2012 tarihli yapılan bir haberde, TRT'nin BDP'li bir yönetici hakkında haber yaparak; kendisini hedef gösterdiğini iddia edilerek, kamuoyu yanıltılmıştır.

Kamuoyunun gerçekleri bilmesi adına aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

Radikal Gazetesi, Protestan Kiliseler Derneği'nin hazırladığı öne sürülen bir raporu kaynak göstererek, TRT'de yayınlanan bir haberde, Aydın'da BDP yöneticiliği yapan Selma Çelik'in, Hıristiyan olmasından dolayı hedef gösteriliyordu.

Haberde Çelik'in İzmir'de vaftiz olarak Hıristiyanlığı seçmesinden dolayı, önce Vakit Gazetesi'nde ardından da TRT'de haber olduğu söylendi.

Radikal'e göre; Çelik'le ilgili haberi Vakit Gazetesi'nin haber yaptığı günün akşamında TRT de haber bültenlerine taşımıştı. Ancak Radikal'de yer alan, haber, diğer internet sitelerinde de alıntılandı; ancak TRT böyle bir haberi hiçbir zaman yayınlamadı!

Çünkü TRT Haber bültenlerinde böyle bir habere yer verilmedi.

Radikal gazetesi kamu yayıncısı TRT'yi bölücü örgüte hedef göstererek büyük bir garabete imza attı.

TRT'nin yayınlamadığı bir haberi, "yayınladı" iddiasıyla haber yapanları kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

ETİKETLER
#TRT #radikal #yalanlama