Gündem
21 Tem 2015 13:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:44

TRT o belgeseli yayından kaldırdı!

TRT’de yayınlanan Atatürk ve İsmet İnönü’ye hakaret dolu ifadelerin yer aldığı belgesel, tepkiler üzerine yayından kaldırıldı.

TRT’de yayınlanan bir belgeselde Atatürk ve İsmet İnönü’ye hakaret dolu ifadeler yer almış ve çok tartışılmıştı. Edinilen bilgiye göre, “Kendi Gök Kubbemiz” adlı belgesel serisi tepkiler üzerine yayından kaldırıldı.

TRT Türk kanalında 10 Temmuz 2015 Cuma günü yayınlanan “Kendi Gök Kubbemiz” belgeselde, Osman Yüksel Serdegeçti’nin Samsun konuşması yer aldı. Serdengeçti’nin konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’nün hakaret dolu sözlerle hedef alınması dikkat çekti. Belgeselde, “Yapanlar onlardı, yaratanlar onlardı, partilerinden bahsederken şerefli partimiz diyorlardı. On yılda on beş milyon genç yaratmışlardı. Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler” ifadelerine yer verildi.

Edinilen bilgiye göre; çok tepki çeken ve hakkında suç duyurusunda bulunulan program TRT tarafından yayından kaldırıldı. Bunun üzerine sosyal medyada #TRTyiKiniyoruz hashtag’i ile bir kampanya başlatıldı.(Odatv)

İŞTE SOSYAL MEDYADA KONUYA DAİR BAZI PAYLAŞIMLAR: