Televizyon
21 Kas 2013 14:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

TRT' Müzik'e 'Vibratör gibi adamım' cezası!

Mustafa Keser’in TRT Müzik’te söylediği “Vibratör gibi adamım” sözleri TRT’nin başını ağrıttı.

Uzman raporunda öngörülmemesine rağmen uyarı amacıyla TRT’nin bağlı olduğu bakan olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yazı gönderilecek.

TRT Müzik’te 29 Haziran’da yayınlanan “Müziğin Tutkusu” programına Mustafa Keser’in “vibratör gibi adamız” sözleri tartışma yaratmıştı. Konuyla ilgili hazırlanan uzman raporunda şöyle denilmişti:

MASAJ ALETİ KASTEDİLMİŞ
“Programa bağlanan seyirci, ‘Allah razı olsun bütün yorgunluğumuzu alıyorsunuz’ diyor. Sunucu Mustafa Keser de ‘Allah razı olsun, gene bir şeyler yapıyoruz. Vibratör gibi adamız abi’ diye karşılık veriyor. Vibratör sözü Türk Dil Kurumu sözlüğünden araştırılmış, Türkçe’de ‘titreşim yaratan araç’ anlamında kullanılıyor. İnternette masaj aleti olarak da belirtiliyor. Sunucunun, bu kelimeyi kullanırken titreşimli masaj aletini kastettiğini açıkça ifade ediliyor.

PROGRAMDA AÇIKLAMA YAPILMIŞ
Kimi kavram ve ifadelerin argo biçiminde anlaşılabilmesine imkan verebilecek anlamlara sahip olması mümkün. Sunucu Mustafa Keser’in pragramda sarf etmiş olduğu kavramı hangi anlamda kullandığına dair açıklama yaptığı da görülüyor. Bu nedenle TRT Müzik logosuyla yayın yapan kuruluşun, söz konusu yayınının, kanun hükümlerini ihlal eder nitelikte olmadığı kanaatine varıldı.”

ARINÇ’A YAZI GÖNDERİLECEK
Konuyu ele alan Üst Kurul, uzman görüşüne rağmen TRT Müzik’e uyarı cezası verdi. RTÜK kanunu gereğince TRT diğer kanallardan farklı biçimde ceza alıyor. Üst Kurul, kuruluşu, yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde ihlalin niteliği açıkça belirtilerek uyarıyor ve yükümlülüğün gereğinin yerine getirilmesi ilgili Bakanlığa bildiriliyor. Buna göre TRT’nin vibratör uyarısı Bülent Arınç’a bildirilecek.