Gündem
17 Mar 2014 09:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:00

TRT muhabirine tweet cezası mı?

TRT Haber'de çalışan tecrübeli muhabir Elif Akkuş , iddiaya göre attığı tweet'ler nedeniyle görevinden alınarak teknik serviste görevlendirildi.

BİR dönem TRT Haber’de Merkez Haber isimli program hazırlayan, TRT için Irak’ta, Mavi Marmara gemisinde haber peşinde koşan tecrübeli muhabir Elif Akkuş’un, gündemdeki olaylarla ilgili yolladığı tweet’ler nedeniyle muhabirlikten alınarak teknik servise gönderildiği iddia edildi.

Elif Akkuş 16 yıl önce TRT’de stajyer muhabir olarak başladığı meslek hayatına Irak’taki işgal günleri, Mavi Marmara baskını, cezaevi isyanları gibi bir çok haber sığdırdı. TRT Haber kanalı için 2012 yılına kadar Merkez Haber isimli haber programı hazırlayan Elif Akkuş, programın yayından kaldırılmasının ardından TRT Haber kanalının dergisi için haberler yapıyordu.

ALTI AY TEKNİK SERVİSTE GÖREVLENDİRİN

Elif Akkuş geçtiğimiz çarşamba günü TRT Genel Müdürlüğü’nden gelen bir yazıyla muhabirlik görevinden alınarak teknik serviste görevlendirildi. İddialara göre, Elif Akkuş’un gönderilmesinde, gündemdeki olaylarla attığı tweetler etkili oldu.