Televizyon
10 Tem 2012 16:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:54

TRT MORİTANYA DEVLET TELEVİZYONU İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAK!

TRT Genel Müdürü Şahin'le Moritanya Radyosu Genel Müdürü Mohamed işbirliği protokolüne imza koydu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Moritanya İletişim ve Parlamentoyla İlişkiler Bakanı Hamdi Ould Mahjoub iki ülkenin devlet televizyonları arasında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik anlaşma için bir araya geldi.

Başbakanlık Merkez Bina’daki basın salonunda gerçekleşen imza töreninde, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Salih Melek’in yanı sıra Moritanya TV Genel Müdürü Sidi Mohamed Olud Bouna Ditel Moudir, Moritanya Haber Ajansı Genel Müdürü Yarba Ould Sghair, Moritanya Radyosu Genel Müdürü Mohamed Chekh Ould Sidi Mohamed de hazır bulundu.

Moritanyalı Bakan Mahjoub, imza töreninde yaptığı konuşmada, iki ülke arasında tarihe dayalı güçlü ilişkilerin, son yıllarda artan siyasi ilişkilerle birlikte daha da geliştiğini söyledi. Mahjoub, ”Bugün bu işbirliğini daha da geliştirmek için buradayız. İki ülke işadamları arasında da ilişkilerin gelişmesini istiyoruz. Türkiye’de gördüğüm gelişmeyi çok takdirle karşıladım” dedi.

Türk işadamlarını Moritanya’ya yatırım yapmaya davet eden Bakan Mahjoub, Türk Hava Yolları’nın Moritanya’ya direk uçuş başlatmasını istedi.

Moritanyalı gençlerin Türkiye’de eğitim görüp Türk dilini ve kültürünü öğrenmesini istediklerini kaydeden Moritanya İletişim ve Parlamentoyla İlişkiler Bakanı Hamdi Ould Mahjoub, ”Türkiye’nin iletişim alanında gösterdiği başarıyı ve geldiği seviyeyi dikkatle izliyoruz. Bugün imzalayacağımız protokolle, iki ülkenin televizyon kurumları arasında işbirliğini geliştirmeyi arzuluyoruz” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Moritanya heyetiyle iki ülke arasındaki ticari ilişkileri görüştüklerini belirterek, bundan sonrası için neler yapılabileceğini konuştuklarını ifade etti.

Son yıllarda iki ülke arasında artan ilişki çerçevesinde karşılıklı büyükelçilik açıldığını ve hükümetler arası ziyaretlerin arttığını kaydeden Arınç, ”TRT bir taraftan, AA bir taraftan pek çok ülkeyle karşılıklı işbirliği protokolleri imzalıyor. Bu, iki ülke arasında işbirliğinin gelişmesine yol açıyor” dedi.

Bakanların konuşmalarının ardından TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’le Moritanya Radyosu Genel Müdürü Mohamed Chekh Ould Sidi Mohamed işbirliği protokolüne imza koydu. Ardından TRT Genel Müdürü Şahin, Moritanya TV Genel Müdürü Sidi Mohamed Olud Bouna Ditel Moudir’le birlikte televizyonculuk alanında işbirliği protokolüne imza koydu.