Medya
21 Eyl 2022 21:49 Son Güncelleme: 21 Eyl 2022 21:56

TRT Lefkoşa Temsilcisi'nden dikkat çeken Erdoğan çıkışı: "Adada yaşayan bütün Türklere..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler’de yaptığı konuşmada uluslararası toplumu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımaya davet etti. TRT Lefkoşa Temsilcisi Sefa Karahasan, Erdoğan’ın sözleriyle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in 77'nci Genel Kurulu görüşmelerinde "Kıbrıs Türk halkının egemenlik hakkının tescil edilmesi çözümün anahtarıdır" diyerek, "Uluslararası toplumun bir an önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni resmen tanımaya davet ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Erdoğan’ın sözlerinin bir milat olabileceğini vurgulayan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, “Türk kamuoyu önünde Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız tarih yazmıştır” ifadelerini kullandı.

TRT Avaz’da Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’ndaki sözlerini aktaran TRT Lefkoşa Temsilcisi Sefa Karahasan, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Erdoğan’ın sözlerinin adadaki Türkleri heyecanlandırdığını belirten Karahasan, “Ben bir cümleyle bitirmek istiyorum sözlerimi. Kuzey Kıbrıs’ta Türk bayrağının altında yaşayarak bir huzur içerisindeyiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın açıklaması da bu heyecanı ve duyguyu adada yaşayan bütün Türk ulusunda hissettirdi diyebiliriz” diye konuştu.

Sefa Karahasan, daha sonra canlı yayında söylediği bu sözleri kendisine ait twitter hesabından “Kıbrıs’ta Türk bayrağının altında yaşayarak huzur içerisindeyiz!” sözleriyle paylaştı.