Gündem
03 Haz 2011 13:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:25

TRT İPEKÇİ CİNAYETİNİ İŞLEYEN PROGRAMI KALDIRDI MI?

TRT Haber Kozmik Oda programının ardından, Abdi İpekçi cinayetini konu edinen Faili Meçhul programını yayından kaldırdı mı?

Cuma günleri TRT Haber'de yayınlanan 'Faili Meçhul' programında bu hafta Milliyet gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi'nin öldürülmesini işlenecekti.

PROGRAM SON DAKİKA DUYURUSUYLA KALDIRILDI

Ancak bir 'son dakika' haberiyle bu haftaki bölümün yayınlanmayacağı duyuruldu. Neden kaldırıldığı konusundaysa bir açıklama yapılmadı.

Sina Koloğlu, bugün konuyu köşesine taşıdı. Program yayınlansaydı hangi başlıkları inceleyeceklerini de şöyle sıraladı:

"Abdi İpekçi'yi son günlerinde üzerlerine gittiği silah kaçakçıları mı, kontrgerilla mı, yoksa uluslararası bir örgüt mü vurdurdu?", "İpekçi, gazetede yayınlanacak 'Tabanca' isimli yazı dizisini son anda neden durdurdu?", "Türkiye'ye getirilen Ağca, 'Ben sadece bu senaryoda bana verilen aktör rolünü oynadım' derken neyi kastediyordu?

TRT'DEN GERİ ADIM

Sina Koloğlu'nun yazısının yayınlanmasından ve internet sitelerinde haberin yaygınlaşmasından sonra, TRT yeni bir karar ile geri adım attı.

TRT bugün öğlen saatlerinde yaptığı bir açıklama ile Faili Meçhul programının tekrar yayına girdiğini ilan etti.

"Seçim programları nedeniyle zaman zaman TRT Haber'in yayın akışlarında değişiklikler olmaktadır" denilen açıklamada, TRT yönetimi şunları yazdı:
 
"Bu nedenle daha önce yayınlanamayacağını belirttiğimiz Abdi İpekçi Suikasti dosyasını ele alan Faili Meçhul programı bu akşam saat 23:00'te yayınlanacaktır. Faili Meçhul programı TRT Haber ekranlarında har hafta Cuma akşamları 23:00'te ekranlara gelmeye devam edecektir."