Televizyon
25 Nis 2011 15:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:16

TRT İNGİLİZCE HABER KANALI KURUYOR! NE ZAMAN YAYINDA?

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT'nin İngilizce haber kanalının yıl sonuna kadar yayına gireceğini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT’nin İngilizce haber kanalının yıl sonuna kadar yayına gireceğini söyledi. Arınç, İngilizce kanalının ardından yeni kanal açmayacaklarını bildirdi.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenleyen Arınç, kendisine bağlı kurumların çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Önümüzdeki hafta Balkan ülkelerinin medya temsilcilerinin Bursa’daki forumda bir araya geleceğini belirten Arınç, seçimlerden sonra Arap medya forumunu düzenlemeyi amaçladıklarını kaydetti.

TRT’de atılım gerçekleştirdiklerini anlatan Arınç, kendisine verilen kamu yayıncılığı görevini TRT’nin başarılı yapması gerektiğini dile getirdi. AK Parti hükümeti öncesinde TRT’nin 4 kanallı olduğunu hatırlatan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, "En son açtığımız TRT okul projesi ile Anadolu Üniversitesi ile işbirliği yapıyoruz. Yayının yarısını kaplıyor. Diğer yarısında da 7’den 77’ye pratik hayatın örneklerini veriyoruz. TRT’yi 15 kanala yükseldik. TRT son kanalının son hazırlıklarını yapıyor. TRT İngilizce haber kanalı olacak. Çok prestijli önem verdiğimiz kanal. İran dahil çevremizdeki tüm ülkelerde haber kanalı var. BBC ayarında belki başka önemli gördüğünüz televizyon kanalları ayarındaki TRT İngilizce haber kanalını yılsonuna doğru açabileceğiz." dedi.

Artık TRT’nin Arapça, Kürtçe, Avaz, spor, okul, haber, turizm ve belgesel kanalı olduğunu anlatan Bülent Arınç, Euronevse’de de TRT yayını yapıldığını kaydetti.

KADINA ŞİDDET ÖNEMLİ GÜNDEMİMİZDEN BİRİ OLACAK

Bir soru üzerine kadına yönelik pozitif ayrımcılık için yasal düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan Arınç şöyle devam etti: "Pozitif ayrımcılık varsa eğer, bunu hayata geçirmek için bir dizi yasal düzenlemeler yapılması lazım. Kadına, çocuğa şiddet, önümüzdeki en önemli gündem maddelerinden birisi. Son günlerde, haftalarda ekranlarda çok üzücü, çok iğrenç, vahşice işlenmiş cinayetle karşılaşıyoruz. Kadına şiddetin akıl almaz boyutuyla karşı karşıyayız. Şiddet eğilimi toplumda yaygınlaşmaya başladı. Bu biraz eğitimsizlik, iletişimsizlikten kaynaklanıyor. Şiddet isteği ve arzusu sayıca az diyebilirsiniz ama bu kadarı bile fazla. Bunların da olmaması gerekiyor."

Kahramanmaraş’ta 4 çocuğun annelerinin ölümünden esinlenerek intihar etmiş olmalarını öğrendiğinde tüylerinin diken diken olduğunu anlatan Bülent Arınç, bu intiharların mutlaka araştırılması gerektiğini kaydetti. Toplumda bu eğilimde insanlar varsa, bunun toplumun intiharı anlamına geleceğine dikkat çeken Devlet Bakanı Arınç, şunları kaydetti:

"Türkiye’de uç örnekler olarak çoğalmaya başladı. Televizyon yayınları etkili mi değil mi tartışılır. İçki uyuşturucu kullanımı etkili mi, aile kavramı güçlü mü değil mi tartışılabilir. Pedagogların da sorunları. Türkiye’nin bu konuyu mutlaka ele alması lazım. Yarın endişesi içindeki insanların her şeyi yapabileceğini öngörebiliriz. Sokaklar insanlar için korku dolu hale gelmemeli. Türkiye’de bazı bölgelerde genç kızlar ve kadınlar arasında intihar eğilimlerinin artması, buna Batman örnektir. TV dizileri insanlara sahte hayat vaat ediyor. Elini her attığı şeye kavuşabilen, çok göz kamaştıran kıyafetler içinde, başka aleme götüren dizilerin etkili olduğu söylenebilir. Toplumdaki şiddet ve korku eğiliminin arttığını gösteriyorsa, suç işleme meyli artıyorsa, hükümet, toplum, STÖ olarak bunu bir an evvel ele almalıyız. Buna ihtiyacımız var."

Öte yandan Arınç’a soru sormak isteyen bir kişi esnaf olduğunu söyleyince basın mensupları provokatif eylem düşüncesiyle şahsa yöneldi. Yaklaşık 16 yıllık esnaf olduğunu belirten kişi, "Sekiz yıldır yüzümüz gülüyor. Daima arkanızdayız." dedi. Bu ilginç çıkış sonrası Arınç, "Basının ümitlerini de boşa çıkardın. Başka beklenti içindeyiz. Beni de şaşırttın. Bu da güzel bir anı oldu." diye konuştu.

(CİHAN)